Showing 4381–4400 of 5927

Q4381.He: They :: I : ?

Easy
A We
B My
C Me
D Us
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

We is the correct factual response to “He: They :: I :”.

Q4382.Choose the correct option

Easy
A Go on your business
B Go about your business
C Go in your business
D Go into your business
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Go into your business is the correct factual response to “Choose the correct option”.

Q4383.Air is to fly as water is to

Easy
A Float
B Swim
C Sink
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Swim is the correct factual response to “Air is to fly as water is to”.

Q4384.A worker did work one week and 3 days for Rs. 750 in one month how much he got money :

Easy
A 2250
B 2200
C 2300
D 2450
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

2250 is the correct factual response to “A worker did work one week and 3 days for Rs. 750 in one month how much he got money :”.

Q4385.Who was British PM in 1920:

Easy
A Chamerlain
B Winston Churchill
C Macmillon
D Lloyd George
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Lloyd George is the correct factual response to “Who was British PM in 1920:”.

Q4386.Which amendments relates with Shariah Bill

Easy
A 7th
B 9th
C 18th
D 22nd
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

9th is the correct factual response to “Which amendments relates with Shariah Bill”.

Q4387.When separate electorate system for muslims accepted India :

Easy
A 1909
B 1916
C 1935
D 1946
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1909 is the correct factual response to “When separate electorate system for muslims accepted India :”.

Q4388.Which country capital three time declared most polluted :

Easy
A New Delhi
B Jakarta
C Dhaka
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

New Delhi is the correct factual response to “Which country capital three time declared most polluted :”.

Q4389.When women got voting rights in British India :

Easy
A 1909
B 1929
C 1937
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1929 is the correct factual response to “When women got voting rights in British India :”.

Q4390.The English East India company established its first factory in

Easy
A Bengal
B Surat
C Calcutta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Surat is the correct factual response to “The English East India company established its first factory in”.

Q4391.When East India company get permission from Jahngir for commercial trade :

Easy
A 1600
B 1608
C 1610
D 1611
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1608 is the correct factual response to “When East India company get permission from Jahngir for commercial trade :”.

Q4392.In the early 19th century official language of Punjab Govt was :

Easy
A Urdu
B Persian
C Punjabi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Punjabi is the correct factual response to “In the early 19th century official language of Punjab Govt was :”.

Q4393.Which state was attacked by the India on 11 Sep 1948

Easy
A Kashmir
B Hyderabad
C Junagarh
D Swat
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hyderabad is the correct factual response to “Which state was attacked by the India on 11 Sep 1948”.

Q4394.The central Govt should deal with only two subjects according to six points of Shaikh Mujibur Rahman These are

Easy
A Defence and foreign Affairs
B Defence and economy affairs
C Food Security and foriegn Affairs
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: A

The central Govt should deal with only two subjects according to six points of Shaikh Mujibur Rahman These are Defence and foreign Affairs.

Q4395.Azad Jammu Kashmir Legislative Assembly has how many seats

Easy
A 35
B 53
C 56
D 76
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

53 is the correct factual response to “Azad Jammu Kashmir Legislative Assembly has how many seats”.

Q4396.When congress meeting held in 1929

Easy
A Lahore
B Karachi
C Delhi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lahore is the correct factual response to “When congress meeting held in 1929”.

Q4397.When Communal award introduce in India :

Easy
A 1930
B 1931
C 1932
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2022

Correct Answer: C

1932 is the correct factual response to “When Communal award introduce in India :”.

Q4398.How many Article are there in 1962 constitution

Easy
A 230
B 250
C 280
D 365
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of Article are there in 1962 constitution is 250.

Q4399.One Unit was abolished on :

Easy
A 1960
B 1970
C 1980
D 2001
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “One Unit was abolished on :”.

Q4400.Which of the article talk about permanent settlement in Kashmir :

Easy
A 35 -A
B 37-A
C 40-A
D 111
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

35 -A is the correct factual response to “Which of the article talk about permanent settlement in Kashmir :”.