Showing 4401–4420 of 5927

Q4401.Mysticism movement was against :

Easy
A Religion
B Blacks
C Both A and b
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A and b is the correct factual response to “Mysticism movement was against :”.

Q4402.Packages limited was founded in :

Easy
A 1940
B 1956
C 1988
D 2000
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1956 is the correct factual response to “Packages limited was founded in :”.

Q4403.APA in sociology stand for :

Easy
A Administrative procedure Act
B American Psychological Association
C Asian Pasific American
D Association of Police authority
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

APA in sociology stands for American Psychological Association.

Q4404.Who introduced Neo-Sufisim

Easy
A Shah Wal-ullah
B Sayed Ahmad Barelvi
C Sir Syed Ahmad
D Muhammad ilyas
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Shah Wal-ullah is the correct factual response to “Who introduced Neo-Sufisim”.

Q4405.Iron dome is a mobile defence system developed by which country ?

Easy
A USA
B China
C Israel
D Iran
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Israel is the correct factual response to “Iron dome is a mobile defence system developed by which country”.

Q4406.The term Oligarchy means

Easy
A The rule of Feudals
B The rule of the few
C The rule of tyrants
D The rule of democrates
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The term Oligarchy means The rule of the few.

Q4407.What is Hagiography :

Easy
A The literary from linked closely with courtly love
B A method of creating a mystical union
C A term Associated with oral transmission
D The writing and studying of Saints lives
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Hagiography : is The writing and studying of Saints lives.

Q4408.Keenjhar Lake is located in which district of Sindh

Easy
A Dadu
B Thatta
C Jamshoro
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Keenjhar Lake is located in Thatta.

Q4409.Amman is the capital of

Easy
A Egypt
B Jordan
C Israel
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Jordan is the correct factual response to “Amman is the capital of”.

Q4410.Desert movement is the resultant feature of which process

Easy
A Deflation
B Dunes
C Weathering
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Weathering is the correct factual response to “Desert movement is the resultant feature of which process”.

Q4411.A program represent eight symbols is called

Easy
A Octal
B Binary
C Decimal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

A program represent eight symbols is called Octal.

Q4412.lightning rod invented by

Easy
A Edmund Germer
B Benjamin Franklin
C James Edward
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: B

Benjamin Franklin is the correct factual response to “lightning rod invented by”.

Q4413.A place where bees are kept is called

Easy
A An Apiary
B A mole
C A hive
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

A place where bees are kept is called An Apiary.

Q4414.The antontm of diversity is

Easy
A Unity
B Divergence
C Variance
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The antontm of diversity is Unity.

Q4415.Which two books are called \" Sahihain\" ?

Easy
A Muta , Ibne Maja
B Bukhari Sharif, Muslim Sharif
C Bukhari Sharif, Ibne Maja
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Bukhari Sharif, Muslim Sharif is the correct factual response to “Which two books are called \" Sahihain\"”.

Q4416.The first pillar of Islam is

Easy
A Namaz
B Roza
C Zkat
D Tauheed
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The first pillar of Islam is Tauheed.

Q4417.PTI secured how many votes in Kashmir Election

Easy
A 21
B 23
C 25
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

25 is the correct factual response to “PTI secured how many votes in Kashmir Election”.

Q4418.When kargil War incident occurred

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “When kargil War incident occurred”.

Q4419.Who won the third battle of Pani Pat in 1761

Easy
A Shuja
B Hemu
C Salman
D Ahmad Shah Abdali
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Ahmad Shah Abdali is the correct factual response to “Who won the third battle of Pani Pat in 1761”.

Q4420.Which country joined UNO in 2006

Easy
A Bosnia
B Taiwan
C Montenegro
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Montenegro is the correct factual response to “Which country joined UNO in 2006”.