Showing 4421–4440 of 5927

Q4421.Who coined UNO name

Easy
A Truman
B FD Roosevelt
C Churchill
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

FD Roosevelt is the correct factual response to “Who coined UNO name”.

Q4422.Who is known as Boom Boom :

Easy
A Shoaib Akhtar
B Shahid Afridi
C Muhammad Amir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Shahid Afridi is the correct factual response to “Who is known as Boom Boom :”.

Q4423.Lunar Sea refers to

Easy
A A small sea on the moon
B A dark plain on the moon
C A light water body illuminated by moon light
D a sea on earth which experiences high tides due to gravitational attraction of the moon
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Lunar Sea refers to a sea on earth which experiences high tides due to gravitational attraction of the moon.

Q4424.Saudi Arabia founded which city on the sea of red shores:

Easy
A Neom
B Tabuk
C Asir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Neom is the correct factual response to “Saudi Arabia founded which city on the sea of red shores:”.

Q4425.Almaty is the city of :

Easy
A Afghanistan
B Kazakhstan
C Turkmenistan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Kazakhstan is the correct factual response to “Almaty is the city of :”.

Q4426.A person of which of the following blood group is called a universal donor?

Easy
A AB
B A
C B
D O -ve
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

O -ve is the correct factual response to “A person of which of the following blood group is called a universal donor”.

Q4427.Alpine glacier are also called

Easy
A Valley glacier
B Lowland
C Upland
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Alpine glacier are also called Valley glacier.

Q4428.Times new roman, Arial are example of:

Easy
A Font format
B Font style
C Font design
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Font format is the correct factual response to “Times new roman, Arial are example of:”.

Q4429.Blood is thicker than

Easy
A Water
B Milk
C Smile
D Honey
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Water is the correct factual response to “Blood is thicker than”.

Q4430.Who is the father of Geometry :

Easy
A Aristotle
B Kepler
C Euclid
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Euclid is the correct factual response to “Who is the father of Geometry :”.

Q4431.Who played the leading role in drama waris:

Easy
A Farhan Ali
B Mehboob Aslam
C Shafi Muhammd
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mehboob Aslam is the correct factual response to “Who played the leading role in drama waris:”.

Q4432.The green eyed monster means

Easy
A An animal with green eyes
B Hatred
C to get into trouble
D Jealousy
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The green eyed monster means Jealousy.

Q4433.A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items then the average price per item is

Easy
A 4.2
B 4.5
C 4.75
D 4
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

A shopkeeper purchases 5 cartoons in 105 rupees and 8 cartoons in 155 rupees. If a cartoon contains 5 items then the average price per item is 4.

Q4434.The average of first five multiples of 9 is:

Easy
A 220
B 27
C 28
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

27 is the correct factual response to “The average of first five multiples of 9 is:”.

Q4435.Who is the Current Governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)?

Easy
A Iqbal Zafar Jhangra
B Sardar Mehtab
C Haji Ghulam Ali
D Faisal karim kundi
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Faisal karim kundi is the correct factual response to “Who is the Current Governor of Khyber Pakhtunkhwa (KPK)”.

Q4436.Who is the current Chairman of NEPRA:

Easy
A Afzal Kamal
B Nasir Aziz
C Qamar Shams
D Tauseef H. Farooqi
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Tauseef H. Farooqi is the correct factual response to “Who is the current Chairman of NEPRA:”.

Q4437.Last decade of Ramzan is known as :

Easy
A Freedon from hell
B Kindness
C forgiveness
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Freedon from hell is the correct factual response to “Last decade of Ramzan is known as :”.

Q4438.Who is the current secretary of State of the USA?

Easy
A Mike Pompeo
B Mark Esper
C Antony J. Blinken
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Antony J. Blinken is the correct factual response to “Who is the current secretary of State of the USA”.

Q4439.Shaha Jahanbad Dehli built by:

Easy
A Aurangzaib
B Shah Jahan
C Jahangir
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Shah Jahan is the correct factual response to “Shaha Jahanbad Dehli built by:”.

Q4440.Round Table Conferences held in:

Easy
A Lodon
B Dehli
C Calcutta
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lodon is the correct factual response to “Round Table Conferences held in:”.