Showing 4441–4460 of 5927

Q4441.Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in:

Easy
A 211
B 2014
C 2016
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

2014 is the correct factual response to “Russia annexed the Crimean Peninsula from Ukraine in:”.

Q4442.The last dynasty of Dehli Sultanate is:

Easy
A Tughlaq
B Mamluk
C Khilji
D Lodhi
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Lodhi is the correct factual response to “The last dynasty of Dehli Sultanate is:”.

Q4443.First Arab space mission to Mars 'Al-Amal' launched by:

Easy
A Saudi Arabi
B UAE
C Qatar
D None of these
Space & Astronomy GK PPSC 2022

Correct Answer: B

UAE is the correct factual response to “First Arab space mission to Mars 'Al-Amal' launched by:”.

Q4444.Long March 5rocket launch by which country :

Easy
A China
B Russia
C UAE
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Long March 5rocket launch by which country :”.

Q4445.What symbolizes the olive branch ?

Easy
A Peace
B Emergency
C Prosperity
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Peace is the correct factual response to “What symbolizes the olive branch”.

Q4446.Latency time is :

Easy
A Time to spend data under sector
B Time to spin the needed data under head
C Time to spin the neended data under track
D all o f these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Time to spin the needed data under head is the correct factual response to “Latency time is :”.

Q4447.World war I started in:

Easy
A 1914
B 1915
C 1916
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1914 is the correct factual response to “World war I started in:”.

Q4448.Which Indian PM declared emergency in seventies :

Easy
A Indira Gahndi
B Ravi Gahndi
C Charan Sindh
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Indira Gahndi is the correct factual response to “Which Indian PM declared emergency in seventies :”.

Q4449.According to Von Thunen model the central place is:

Easy
A Grains
B City
C Forest
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

City is the correct factual response to “According to Von Thunen model the central place is:”.

Q4450.Who wrote the " Siddhartha "?

Easy
A Herman Hesse
B Narmeen
C Jogingder Hermeen
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Herman Hesse wrote the " Siddhartha ".

Q4451.Shah Wali Ullah born in:

Easy
A 1703
B 1705
C 1707
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1703 is the correct factual response to “Shah Wali Ullah born in:”.

Q4452.Who was the first ruler of the Slave dynasty?

Easy
A Sultan Ghouri
B Qutbudin Aibk
C Balban
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutbudin Aibk is the correct factual response to “Who was the first ruler of the Slave dynasty”.

Q4453.The residential imperial twin tower located in:

Easy
A France
B England
C Austrlia
D India
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: D

India is the correct factual response to “The residential imperial twin tower located in:”.

Q4454.Who was the first to measure the earth's radius

Easy
A Copernicus
B Eratosthenes
C Al-Beruni
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Eratosthenes is the correct factual response to “Who was the first to measure the earth's radius”.

Q4455.The Orange river flows in

Easy
A Asia
B Africa
C America
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Africa is the correct factual response to “The Orange river flows in”.

Q4456.Mojave Desert is located in which country

Easy
A Australia
B United States
C France
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Mojave Desert is located in United States.

Q4457.Headquarters of International Energy Agency (IEA) is located in

Easy
A Berlin
B Geneva
C Hague
D Paris
International Institutions & Headquarters PPSC 2022

Correct Answer: D

Headquarters of International Energy Agency (IEA) is located in Paris.

Q4458.Sun Yat Sen Park and Casa garden is in which city of China:

Easy
A Beijing
B Macau
C Shanghai
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Macau is the correct factual response to “Sun Yat Sen Park and Casa garden is in which city of China:”.

Q4459.Ashgabat is the capital of

Easy
A Tajikistan
B Azerbaijan
C Armenia
D Turkmenistan
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: D

Turkmenistan is the correct factual response to “Ashgabat is the capital of”.

Q4460.Rakaposhi is located in which mountain range

Easy
A Karakoram
B Himalaya
C Hindu Kash
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Rakaposhi is located in Karakoram.