Showing 4461–4480 of 5927

Q4461.Nanga parbat is located in which mountain range

Easy
A Karakoram
B Himalaya
C Hindu Kash
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Nanga parbat is located in Himalaya.

Q4462.MS office is a

Easy
A Horizontal market
B Deep curve
C Freeware
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Horizontal market is the correct factual response to “MS office is a”.

Q4463.We can use_ to convert word in to PDF

Easy
A Save as
B Print
C New
D Both A and B
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Both A and B is the correct factual response to “We can use_ to convert word in to PDF”.

Q4464.We can remove / hide border of a shape by selecting:

Easy
A No line
B No Outline
C White line
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

No Outline is the correct factual response to “We can remove / hide border of a shape by selecting:”.

Q4465.Pneumonia is caused by which bacteria:

Easy
A Bacillus
B Cocci
C Vibrio
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Cocci is the correct factual response to “Pneumonia is caused by which bacteria:”.

Q4466.Faiz Ahmad Faiz born in:

Easy
A Lahore
B Karachi
C Multan
D Sialkot
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Sialkot is the correct factual response to “Faiz Ahmad Faiz born in:”.

Q4467.To "back out" means

Easy
A to be trapped
B to retreat
C to support
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

To "back out" means to retreat.

Q4468.To "nip it in the bud" means to

Easy
A Encourage something
B Prevent it at the start
C Expect greatness from it
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Prevent it at the start is the correct factual response to “To "nip it in the bud" means to”.

Q4469.He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is

Easy
A Happy go lucky
B Crying for moon
C Hard boiled
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He is looking for someone to offer, her glamorous well paid and undemanding job, but I think he is Happy go lucky.

Q4470.Najma is in hospital. She ill for last few weeks

Easy
A Has been
B Have been
C Had been
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Had been is the correct factual response to “Najma is in hospital. She ill for last few weeks”.

Q4471.Pak China border dispute was settled in

Easy
A 1961
B 1960
C 1962
D 1963
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1962 is the correct factual response to “Pak China border dispute was settled in”.

Q4472.First Chairman of the Senate was:

Easy
A Tasleem Aslam
B Habib Ullah Khan
C Shahida Jamil
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Shahida Jamil is the correct factual response to “First Chairman of the Senate was:”.

Q4473.Paris agreement ends the

Easy
A Vietnam War
B Balkan War
C Crimean War
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: B

Balkan War is the correct factual response to “Paris agreement ends the”.

Q4474.Which country last join SAARC :

Easy
A Afghanistan
B China
C Iran
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Afghanistan is the correct factual response to “Which country last join SAARC :”.

Q4475.Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC):

Easy
A Arjun Bahadur Thapa
B Amjad Hussain
C Sial
D Golam Sarwar
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Amjad Hussain is the correct factual response to “Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC):”.

Q4476.Third battle of Pani pat fought between:

Easy
A Afghans and Marhattas
B Afghans and Sikhs
C Afghans and Indians
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Afghans and Marhattas is the correct factual response to “Third battle of Pani pat fought between:”.

Q4477.Stethoscope was invented by

Easy
A Steven Sasson
B Martin Cooper
C David Hyatt
D Rene Leannce
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Stethoscope was invented by Martin Cooper.

Q4478.Zero was invented by :

Easy
A Bhaskara
B Kalidas
C Brahmagupta
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: C

Zero was invented by Brahmagupta.

Q4479.Zia Mohyeddin is a

Easy
A Singer
B Actor
C Comedian
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Actor is the correct factual response to “Zia Mohyeddin is a”.

Q4480.The jurisdiction of International Court of Justice is:

Easy
A to solve disputes between states
B to solve criminals and individual issues
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “The jurisdiction of International Court of Justice is:”.