Showing 4481–4500 of 5927

Q4481."Big Apple" is a nickname of

Easy
A Washington
B New York
C California
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “"Big Apple" is a nickname of”.

Q4482.Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as

Easy
A Global warming
B Greenhouse gases
C Climate change
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chemical substances that increase earth's surface temperature is known as Greenhouse gases.

Q4483.Bolan Pass is located in the range of :

Easy
A Salt Range
B Kirthar Range
C Karakoram Range
D Toba Kakar Range
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: D

Bolan Pass is located in Toba Kakar Range.

Q4484.Which of the following range is named as Trans-Himalayas?

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Sub Himalayas
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Karakoram is the correct factual response to “Which of the following range is named as Trans-Himalayas”.

Q4485.Where is Tower bride located?

Easy
A London
B Budapest
C Colombo
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: A

Tower bride located is located in London.

Q4486.Capital of Lebanon:

Easy
A Tripoli
B Damascus
C Beirut
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

Beirut is the correct factual response to “Capital of Lebanon:”.

Q4487.WWW Stand for:

Easy
A Whole World Web
B Wide World Web
C World Wide Web
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

WWW stands for World Wide Web.

Q4488.Gloss means

Easy
A Language
B Rubbing
C Brightness
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Gloss means None of these.

Q4489.Odds and ends means

Easy
A To do big things with in the knowledge of others
B To take the burden upon oneself
C Remnants
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Odds and ends means Remnants.

Q4490.Eat one's cake and have it means:

Easy
A A policy to keep dog as a house guard
B A Policy to encourage fighting among friends
C To maintain a deseased cal
D To have or enjoy the good parts of something without having or dealing with the bad parts
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

A Policy to encourage fighting among friends is the correct factual response to “Eat one's cake and have it means:”.

Q4491.My father was so poor____

Easy
A To get medical help for my mother
B That he cannot buy food for us
C To send me to school
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

My father was so poorThat he cannot buy food for us.

Q4492.A can do a piece of work 4 hours B and C together can do it in 3 hours.While A and C together can do it in 2 hour B alone to do in:

Easy
A 8 hours
B 10 hours
C 12 hours
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

8 hours is the correct factual response to “A can do a piece of work 4 hours B and C together can do it in 3 hours.While A and C together can do it in 2 hour B alone to do in:”.

Q4493.3.14x10 6 is equal to:

Easy
A 314
B 3140
C 314000
D 3140000
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

3140000 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q4494.The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28 The sum of the number is

Easy
A 10
B 12
C 14
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The sum of the squares of two positive integers is 100 and their difference of their square is 28 The sum of the number is 12.

Q4495.Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities:

Easy
A 105th
B 110th
C 115th
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

115th is the correct factual response to “Recently Karachi fell to which position on Crime Index out of 300 global cities:”.

Q4496.Operation Radd UI Fassad means:

Easy
A Path to Peace
B Sharp up Cutting Strike
C Path of Salvation
D Elimination of discord
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

Elimination of discord is the correct factual response to “Operation Radd UI Fassad means:”.

Q4497.Defence Day is observed in:

Easy
A 9/6/2026 12:00:00 AM
B 9/12/2026 12:00:00 AM
C 9/17/2026 12:00:00 AM
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

6 September is the correct factual response to “Defence Day is observed in:”.

Q4498.Total districts in Punjab are:

Easy
A 30
B 32
C 36
D 41
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

41 is the correct factual response to “Total districts in Punjab are:”.

Q4499.Israel occupied East Jerusalem in:

Easy
A 1967
B 1969
C 1971
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1967 is the correct factual response to “Israel occupied East Jerusalem in:”.

Q4500.China Signed a 25 year (Strategic Cooperation Pact) with

Easy
A Nepal
B Bangladesh
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Bangladesh is the correct factual response to “China Signed a 25 year (Strategic Cooperation Pact) with”.