Showing 4501–4520 of 5927

Q4501.London is situated on the bank of which river .

Easy
A Rhine
B Thames
C Danube
D Seine
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: B

Thames is the correct factual response to “London is situated on the bank of which river.”.

Q4502.The name of wife of the "Abu Jahal" was:

Easy
A Ume-e-Jamil
B Ume-e-kalsoom
C Ume-e-Fazal
D Ziarah
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Ume-e-Fazal is the correct factual response to “The name of wife of the "Abu Jahal" was:”.

Q4503.Which animal was residing with the as'hab-e- Kahaf?

Easy
A Camel
B Donkey
C Dog
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Camel is the correct factual response to “Which animal was residing with the as'hab-e- Kahaf”.

Q4504.Before Islam Friday was called:

Easy
A يوم الفرقان
B يوم العروبه
C يوم الملحمر
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

يوم العروبه is the correct factual response to “Before Islam Friday was called:”.

Q4505.Whose birth year is 150

Easy
A H when imam Abu Hanifa RA died?
B Imam Malik ( RA)
C Imam Shafi (RA)
D Imam Hambal (RA)
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Imam Malik ( RA) is the correct factual response to “Whose birth year is 150”.

Q4506.Tippu Sultan embraced martyrdom in:

Easy
A 1799
B 1821
C 1789
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Tippu Sultan embraced martyrdom in:”.

Q4507.Partition of Bangal was annulled in:

Easy
A 1909
B 1910
C 1911
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1910 is the correct factual response to “Partition of Bangal was annulled in:”.

Q4508.The Institution of Senate was came into being under the constitution of:

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1962 is the correct factual response to “The Institution of Senate was came into being under the constitution of:”.

Q4509.Metrology is study of:

Easy
A Study of Atmosphere
B Study of Stars
C Study of Weight
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Study of Atmosphere is the correct factual response to “Metrology is study of:”.

Q4510.Currency of China is:

Easy
A Pound
B Yen
C Rupee
D Yuan
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

Rupee is the correct factual response to “Currency of China is:”.

Q4511.Muhammad Ali Sadpara was a

Easy
A Cricketer
B Traveler
C Mountaineer
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: C

Mountaineer is the correct factual response to “Muhammad Ali Sadpara was a”.

Q4512.The study of stars is known as:

Easy
A Astrology
B Astronomy
C Cosmography
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Astronomy is the correct factual response to “The study of stars is known as:”.

Q4513.The name of Turkish Currency is:

Easy
A Takka
B Riyal
C Lira
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: C

Lira is the correct factual response to “The name of Turkish Currency is:”.

Q4514.Who said "All history is the history of class struggle"?

Easy
A Rousseau
B Kant
C Vico
D Karl Marx
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Karl Marx is the correct factual response to “Who said "All history is the history of class struggle"”.

Q4515.The area between rivers jehlum and chanab is called .

Easy
A Rachna Doab
B Chaj Doab
C Sindh Sagar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Chaj Doab is the correct factual response to “The area between rivers jehlum and chanab is called.”.

Q4516.Gigantic clouds contains dust and gas in space called :

Easy
A Comet
B Galaxy
C Milky way
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Gigantic clouds contains dust and gas in space called :”.

Q4517.Banjosa lake is in .

Easy
A Punjab
B AJK
C Sindh
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

AJK is the correct factual response to “Banjosa lake is in.”.

Q4518.Wall of knowledge built in which city.

Easy
A Islamabad
B Karachi
C Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Karachi is the correct factual response to “Wall of knowledge built in which city.”.

Q4519.Big ben is located in .

Easy
A Rome
B London
C Paris
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

Big ben is located in London.

Q4520.Wall street is situated in .

Easy
A Geneva
B New York
C London
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

New York is the correct factual response to “Wall street is situated in.”.