Showing 4521–4540 of 5927

Q4521.After creating the table which of the following is correct .

Easy
A Fields cannot be added
B Fields cannot be deleted
C Fields can added but only once
D Field can be added and deleted as needed
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Field can be added and deleted as needed is the correct factual response to “After creating the table which of the following is correct.”.

Q4522.Which is used for ON / OFF

Easy
A Fuse
B Switch
C Breaker
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Switch is the correct factual response to “Which is used for ON / OFF”.

Q4523.He said to me , " where will you spend this night " ?

Easy
A He asked me where I would spend that night .
B He asked me where I will spend that night .
C He asked me where I would spend this night .
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He asked me where I would spend that night. is the correct factual response to “He said to me, " where will you spend this night "”.

Q4524.Choose the correct one .

Easy
A A series of lectures was delivered
B A series of lectures were delivered
C A series of lectures wa delivered
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

A series of lectures was delivered is the correct factual response to “Choose the correct one.”.

Q4525.Choose the correct one.

Easy
A These cattles are mine.
B These cattle are mine.
C These cattle is mine.
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

These cattle are mine. is the correct factual response to “Choose the correct one.”.

Q4526.If you come across my keys , bring it to me , can you ?

Easy
A don't you
B isn't you
C can't you
D Will you
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Will you is the correct factual response to “If you come across my keys, bring it to me, can you”.

Q4527.When 52416 is divided by 312 , the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168 ?

Easy
A 3.12
B 312
C 3120
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

3120 is the correct factual response to “When 52416 is divided by 312, the quotient is 168. What will be the quotient when 52.416 is divided by 0.0168”.

Q4528.The value of log 5 (125) ( 625)/ 25 is equal to ;

Easy
A 725
B 64
C 5
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

05 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q4529.Who is current chairman of Federal Public Service Commission .

Easy
A Malik Zafar Iqbal
B Zahid Saeed
C Haseeb Athar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Zahid Saeed is the correct factual response to “Who is current chairman of Federal Public Service Commission.”.

Q4530.Black lives matter movement initiated from which country :

Easy
A South Africa
B US
C Egypt
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Black lives matter movement initiated from which country :”.

Q4531.When US strikes in Afghanistan :

Easy
A 8/7/2001 12:00:00 AM
B 10/7/2001 12:00:00 AM
C 12/8/2001 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

7 October 2001 is the correct factual response to “When US strikes in Afghanistan :”.

Q4532.When diarchy was introduced in sub-continent

Easy
A 1909
B 1916
C 1919
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “When diarchy was introduced in sub-continent”.

Q4533.When US entered in Afghanistan .

Easy
A 2000
B 2001
C 2002
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

2001 is the correct factual response to “When US entered in Afghanistan.”.

Q4534.Which country defence US attempt embargo on Iran.

Easy
A China
B Russia
C France
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Which country defence US attempt embargo on Iran.”.

Q4535.No taxation without representation slogan initiated in .

Easy
A US
B China
C Spain
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

US is the correct factual response to “No taxation without representation slogan initiated in.”.

Q4536.When Iraq invaded Kuwait .

Easy
A 32721
B 33086
C 35309
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

August 1990 is the correct factual response to “When Iraq invaded Kuwait.”.

Q4537.The word uttered before Nimaz is called ;

Easy
A Azan
B Takbeer-e-Tahreema
C Tashhad
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Takbeer-e-Tahreema is the correct factual response to “The word uttered before Nimaz is called ;”.

Q4538.Which book wrote by Imam Ghazali ?

Easy
A Al fouz ul kabeer
B Ahya al uloom
C Hujjat ul baligha
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Ahya al uloom is the correct factual response to “Which book wrote by Imam Ghazali”.

Q4539.Who wrote Al fouz ul kabeer ;

Easy
A Dr. Israr Ahmed
B Ibn Taemiya
C Shah Wali Ullah
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: C

Shah Wali Ullah wrote Al fouz ul kabeer ;.

Q4540.Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib (RA) .

Easy
A Bukhari Sharif
B Muslim Sharif
C Tirmizi Sharif
D Nisai
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: D

Nisai is the correct factual response to “Which book compiled by Ahmad Bin Shoaib (RA).”.