Showing 4541–4560 of 5927

Q4541.Dars-e-Nizamia was established during the reign of :

Easy
A Babar
B Akbar
C Humayoun
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Humayoun is the correct factual response to “Dars-e-Nizamia was established during the reign of :”.

Q4542.How many times in a day , are the hands of a clock in straight line but opposite in direction ?

Easy
A 22
B 24
C 48
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of times in a day, are the hands of a clock in straight line but opposite in direction is 22.

Q4543.Which country is largest producer of natural gas:

Easy
A US
B Russia
C Iran
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

US is the correct factual response to “Which country is largest producer of natural gas:”.

Q4544.Koh-e-Murad is sacred place of :

Easy
A Zikri
B Hindus
C Parsis
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Zikri is the correct factual response to “Koh-e-Murad is sacred place of :”.

Q4545.In the Ocean basin relief ______ is gently sloping relatively shallow submerged at the plain of subcontinent .

Easy
A Continental Shelf
B Continental rise
C Continental slope
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

In the Ocean basin relief Continental Shelf is gently sloping relatively shallow submerged at the plain of subcontinent..

Q4546.Modification of stationery barchans results in the formation of :

Easy
A Parabolic
B Seif
C Dune
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Dune is the correct factual response to “Modification of stationery barchans results in the formation of :”.

Q4547.Which of the following uses source of light .

Easy
A Conventional
B Perspective
C Non-perspective
D None of these
International Treaties & Agreements PPSC 2022

Correct Answer: B

Perspective is the correct factual response to “Which of the following uses source of light.”.

Q4548.The first Asian UN secretary general is .

Easy
A Ban ki - moon
B U thant
C Kofi Annan
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

U thant is the correct factual response to “The first Asian UN secretary general is.”.

Q4549.Nonstick cooking utensils are coated with

Easy
A PVC
B Teflon
C Polystyrene
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Teflon is the correct factual response to “Nonstick cooking utensils are coated with”.

Q4550.The Hanging Gardens is located in ........

Easy
A Iraq
B Iran
C Egypt
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

The Hanging Gardens is located in Iraq.

Q4551.The ruins of Harrapa are situated in district?

Easy
A Multan
B Okara
C London
D Sahiwal
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Sahiwal is the correct factual response to “The ruins of Harrapa are situated in district”.

Q4552.Where does the Volga River originate?

Easy
A Valdai Mountains
B Alkai Mountain
C Aral Mountains
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Valdai Mountains is the correct factual response to “Where does the Volga River originate”.

Q4553.Which river creates a border between Israel and Jordan?

Easy
A Jordan
B Nile
C Euphrates
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Jordan is the correct factual response to “Which river creates a border between Israel and Jordan”.

Q4554.The process of removing unwanted part of an image is called

Easy
A Hiding
B Cropping
C Cutting
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The process of removing unwanted part of an image is called Cropping.

Q4555.The output shown on the monitor is:

Easy
A Hard copy
B Soft Copy
C Print Copy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Soft Copy is the correct factual response to “The output shown on the monitor is:”.

Q4556.Which of the following instrument used to measure water vapors in the atmosphere?

Easy
A Anemometer
B Hygrometer
C Barometer
D None of these `
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Hygrometer is the correct factual response to “Which of the following instrument used to measure water vapors in the atmosphere”.

Q4557.The product of the mass and the velocity is known as

Easy
A Distance
B Momentum
C Velociry
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The product of the mass and the velocity is known as Momentum.

Q4558.To provide explanation which symbol is used?

Easy
A Comma
B Colon
C Exclamation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Colon is the correct factual response to “To provide explanation which symbol is used”.

Q4559.Prepare yourself for the worst.

Easy
A You be prepared for the words
B The worst should be prepared by yourself
C Be prepared for the worst
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Be prepared for the worst is the correct factual response to “Prepare yourself for the worst.”.

Q4560.He never will mend his ways

Easy
A will never
B never
C way
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Will never is the correct factual response to “He never will mend his ways”.