Showing 4561–4580 of 5927

Q4561.They eat fruits .

Easy
A ate
B fruit
C eaten
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ate is the correct factual response to “They eat fruits.”.

Q4562.I went directly to my family

Easy
A Strait
B Direct
C Rightly
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Direct is the correct factual response to “I went directly to my family”.

Q4563.These books are yours and she

Easy
A Yours
B Hers
C His
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Hers is the correct factual response to “These books are yours and she”.

Q4564.Select the pair which has the same relationship, GRAIN: SALT

Easy
A shard:pottery
B shred :wood
C blades :grass
D chip: glass
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Chip: glass is the correct factual response to “Select the pair which has the same relationship, GRAIN: SALT”.

Q4565.Yes, I will not go there.

Easy
A No
B would
C why
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

No is the correct factual response to “Yes, I will not go there.”.

Q4566.A tank can be filled in 0.8 seconds then in two hours how many tank can be filled

Easy
A 9000
B 8000
C 7000
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

9000 is the correct factual response to “A tank can be filled in 0.8 seconds then in two hours how many tank can be filled”.

Q4567.If 3a +5b/3a -5b =5,then a:b is equal to?

Easy
A 2:01:00
B 2:03:00
C 1:03:00
D 5:02:00
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

If 3a +5b/3a -5b =5,then a:b is equal to 5:2.

Q4568.What would be the reciprocal of sum of reciprocals of 2 & 3?

Easy
A 0.47
B 0.2
C 0.77
D 1.2
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

1.2 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q4569.If A:B:C=2:3:4,then A/B: B/C: C/A is equal to

Easy
A 4:09:16
B 8:09:12
C 8:09:24
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

If A:B:C=2:3:4,then A/B: B/C: C/A is equal to 8:9:24.

Q4570.On 7 July 1972 Sindh announces Sindhi language is used as

Easy
A National language
B Official Language
C Medium of instructions
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Official Language is the correct factual response to “On 7 July 1972 Sindh announces Sindhi language is used as”.

Q4571.The Head of UNO is

Easy
A Elon Musk
B Marcus player
C Autonio Guterres
D None of these
Sports GK PPSC 2022

Correct Answer: C

The Head of UNO is Autonio Guterres.

Q4572.How many Surahs are with names of Prophets?

Easy
A 2
B 3
C 6
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The correct number of Surahs are with names of Prophets is 06.

Q4573.In the sub - continent election 1935 the final result announced in

Easy
A 1935
B 1936
C 1937
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1937 is the correct factual response to “In the sub - continent election 1935 the final result announced in”.

Q4574.Murre was constructed in 1853 at

Easy
A Sunny Bank
B Nathia Gali
C Sher Bangala
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: A

Sunny Bank is the correct factual response to “Murre was constructed in 1853 at”.

Q4575.Name the ruler who laid the foundation of Muslim Indo E mpire and he died while playing polo

Easy
A Muhammad Ghauri
B Qutb-ud-din Aibak
C Akbar
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-ud-din Aibak is the correct factual response to “Name the ruler who laid the foundation of Muslim Indo E mpire and he died while playing polo”.

Q4576.Bauxite is an ore of:

Easy
A Manganese
B Iron
C Aluminum
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Aluminum is the correct factual response to “Bauxite is an ore of:”.

Q4577.Penicillin was discovered by

Easy
A Waksman
B Alexandar Fleming
C Louis Pasteur
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Penicillin was discovered by Alexandar Fleming.

Q4578.SDGs are

Easy
A To end poverty
B Health
C Water sanitation
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

SDGs are All of these.

Q4579.Which country has largest army?

Easy
A Russia
B China
C USA
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “Which country has largest army”.

Q4580.Karakoram Highway is denoted by

Easy
A N-25
B N-35
C N-75
D None of these
Transport & Communication PPSC 2022

Correct Answer: B

N-35 is the correct factual response to “Karakoram Highway is denoted by”.