Showing 441–460 of 1996

Q441.COP 23 (Conference of Parties) hosted by:

Easy
A Bonn in 2017
B USA in 2017
C Brazil in 2017
D Canada in 2017
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q442.Which Pakistani Mountaineer Ascent K2 in 2020:

Easy
A Shehroze Kashif
B Nazir Sabir
C Samina Baig
D M. Ali Sadpara
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q443.2022 Oscar award belongs to which movie:

Easy
A CODA
B Pacific
C Intersteller
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q444.June 5 is observed as?

Easy
A World Environment day
B World Peace day
C World Women's day
D World sports day
Climate, Environment & Energy PPSC 2025

Correct Answer: A

Q445.When did PM Zafarullah Jamali die?

Easy
A 2 Dec 2020
B 7 Dec 2020
C 12 Dec 2020
D 25 Dec 2020
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q446.Head quarter of International Energy Agency (IEA)?

Easy
A Vienna
B Rome
C Paris
D New York
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q447.All Parties Conference held in which year?

Easy
A 1933
B 1928
C 1927
D 1931
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q448.The term United Nations coined by?

Easy
A Jane Osten
B George Washington
C James walt
D F D Roosevelt
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q449.Non-permanent members of the UN Security Council are elected for a term of_____?

Easy
A 2 years
B 1 year
C 5 years
D 3 years
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Non-permanent members of the UN Security Council are elected for a term of2 years.

Q450.he deputy secretary-general of the United Nations belongs to which country?

Easy
A Nigeria
B Sweden
C UK
D Tanzania
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Nigeria is the correct factual response to “he deputy secretary-general of the United Nations belongs to which country”.

Q451.Round Table Conference was held in?

Easy
A London
B Delhi
C Kolkata
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

London is the correct factual response to “Round Table Conference was held in”.

Q452.Industrial revolution started from which country?

Easy
A Germany
B UK
C Italy
D Japan
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

UK is the correct factual response to “Industrial revolution started from which country”.

Q453.The presidency of the UN Security Council rotates in?

Easy
A Population
B Alphabetical order
C Experienced based
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Alphabetical order is the correct factual response to “The presidency of the UN Security Council rotates in”.

Q454.Who was the second President of Indian National Congress?

Easy
A Dadabhai Naroji
B Womesh Chunder Bonnerjee
C Baddrudin Tayyabji
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Dadabhai Naroji is the correct factual response to “Who was the second President of Indian National Congress”.

Q455.When was Second Round Table Conference held?

Easy
A 1933
B 1930
C 1931
D 1932
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1931 is the correct factual response to “When was Second Round Table Conference held”.

Q456.In 1920 which treaty was signed between Turkey and the Allies dismembered?

Easy
A Treaty of Sevres
B Treaty of Versailles
C Treaty of Lausanne
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Treaty of Sevres is the correct factual response to “In 1920 which treaty was signed between Turkey and the Allies dismembered”.

Q457.Who was famous president of Cuba?

Easy
A Ramon Zaydin
B Fidel Castro
C Manuel Antonio
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

Fidel Castro is the correct factual response to “Who was famous president of Cuba”.

Q458.Who is the current Foreign Minister of Saudi Arabia?

Easy
A Abdul Aziz bin Abdullah
B Falsal bin Farhan Al-Saud
C Nawaf bin Said Al-Malki
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

Nawaf bin Said Al-Malki is the correct factual response to “Who is the current Foreign Minister of Saudi Arabia”.

Q459.Renowned journalist Dr Ajmal Niazi passes away on

Easy
A 18th September 2021
B 18th October 2021
C 18th November 2021
D 18th December 2021
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

18th October 2021 is the correct factual response to “Renowned journalist Dr Ajmal Niazi passes away on”.

Q460.Which country initiated the idea of NATO to provide collective security against the Soviet Union?

Easy
A Canada
B US
C Russia
D UK
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Which country initiated the idea of NATO to provide collective security against the Soviet Union”.