Showing 441–460 of 2791

Q441.Antonym of "Altruistic":

Medium
A Selfless
B Selfish
C Generous
D Kind
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Altruistic" means selfless; antonym is "selfish".

Q442.Antonym of "Amiable":

Easy
A Friendly
B Hostile
C Pleasant
D Cheerful
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Amiable" means friendly and pleasant; antonym is "hostile".

Q443.Antonym of "Apathy":

Medium
A Indifference
B Enthusiasm
C Boredom
D Laziness
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Apathy" means lack of interest; antonym is "enthusiasm".

Q444.Antonym of "Archaic":

Easy
A Old
B Modern
C Ancient
D Historic
Vocabulary FPSC

Correct Answer: B

"Archaic" means ancient; antonym is "modern".

Q445.Antonym of "Arrogant":

Easy
A Proud
B Humble
C Haughty
D Boastful
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Arrogant" means having an exaggerated sense of superiority; antonym is "humble".

Q446.Antonym of "Bane":

Medium
A Curse
B Blessing
C Harm
D Poison
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Bane" means a cause of misery; antonym is "blessing".

Q447.Antonym of "Benign":

Medium
A Gentle
B Malignant
C Kind
D Harmless
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Benign" means gentle and kindly; antonym is "malignant".

Q448.Antonym of "Bliss":

Easy
A Happiness
B Misery
C Joy
D Delight
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Bliss" means complete happiness; antonym is "misery".

Q449.Antonym of "Candor":

Medium
A Honesty
B Deception
C Openness
D Frankness
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Candor" means the quality of being open; antonym is "deception".

Q450.Antonym of "Chaotic":

Easy
A Disordered
B Orderly
C Confused
D Random
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Chaotic" means in complete disorder; antonym is "orderly".

Q451.Antonym of "Chronic":

Medium
A Long-lasting
B Temporary
C Persistent
D Recurring
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Chronic" means persisting for a long time; antonym is "temporary".

Q452.Antonym of "Clandestine":

Medium
A Secret
B Open
C Hidden
D Covert
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Clandestine" means kept secret; antonym is "open".

Q453.A collection of poems

Medium
A Anthology
B Dictionary
C Encyclopedia
D Atlas
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

An anthology is a published collection of poems or other pieces of writing.

Q454.A list of items to be discussed at a meeting

Easy
A Agenda
B Minutes
C Circular
D Notice
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

An agenda is a list of items to be discussed at a formal meeting.

Q455.A person who is 100 years old or more

Medium
A Septuagenarian
B Octogenarian
C Nonagenarian
D Centenarian
Vocabulary PPSC

Correct Answer: D

A centenarian is a person who is 100 or more years old.

Q456.A person who is excessively proud of their country

Hard
A Jingoist
B Nationalist
C Patriot
D Chauvinist
Vocabulary CSS

Correct Answer: D

A chauvinist shows excessive patriotism.

Q457.A place where bees are kept

Medium
A Apiary
B Aviary
C Granary
D Armoury
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

An apiary is a place where bees and their hives are kept.

Q458.Art of preserving the skins of animals

Hard
A Tanning
B Taxidermy
C Taxology
D Skinning
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

Taxidermy is the art of preparing and stuffing animal skins.

Q459.Fear of water

Easy
A Hydrophobia
B Claustrophobia
C Agoraphobia
D Acrophobia
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

Hydrophobia is an extreme fear of water.

Q460.Government by the people

Easy
A Monarchy
B Oligarchy
C Democracy
D Aristocracy
Vocabulary PPSC

Correct Answer: C

Democracy is a system of government by the whole population.