Showing 4581–4600 of 5927

Q4581.The book 'A Brief History of Time ' is Written by

Easy
A Aristotle
B Stephen Hawking
C karen Arm Strong
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

The book 'A Brief History of Time ' is Written by Stephen Hawking.

Q4582.Which country was ruled by Mussolini ?

Easy
A Italy
B France
C Poland
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Italy is the correct factual response to “Which country was ruled by Mussolini”.

Q4583.Japan current is also called

Easy
A Cold Current
B Kuroshio
C Canary Current
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Japan current is also called Kuroshio.

Q4584.The other name of Babar nama is:

Easy
A Tazkara e Babar
B Waqa e Babari
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Tazkara e Babar is the correct factual response to “The other name of Babar nama is:”.

Q4585.Titu Mir struggled for the freedom against

Easy
A Hindu Zamindars
B British Colonial System
C Both A&B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A&B is the correct factual response to “Titu Mir struggled for the freedom against”.

Q4586.Which of the following youngest cricketer took hat trick in test match

Easy
A Hassan Ali
B Naseem Shah
C Wahab Riaz
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

Naseem Shah is the correct factual response to “Which of the following youngest cricketer took hat trick in test match”.

Q4587.The capital of Indonesia is :

Easy
A Jakarta
B Bangkok
C Kualalumpur
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: A

Jakarta is the correct factual response to “The capital of Indonesia is :”.

Q4588.The Highest waterfall in Venezuela is :

Easy
A Angel
B Salto
C Catarata
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

Angel is the correct factual response to “The Highest waterfall in Venezuela is :”.

Q4589.The Colosseum is located in which country :

Easy
A Milan
B Rome
C London
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

The Colosseum is located in Rome.

Q4590.Tarbela Dam is located in :

Easy
A Mirpur
B South Waziristan
C Swabi
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

Tarbela Dam is located in Swabi.

Q4591.Which canal connects Atlantic and Pacific ocean :

Easy
A Suez
B Kiel
C Panama
D None of these
Transport & Communication PPSC 2022

Correct Answer: C

Panama is the correct factual response to “Which canal connects Atlantic and Pacific ocean :”.

Q4592.Which of the following is a font style

Easy
A Bold
B Italic
C Underline
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is a font style.

Q4593.Which of the following is Herbivores.

Easy
A Dog
B Cat
C Cow
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Cow is Herbivores..

Q4594.The Potential of pure water is :

Easy
A Zero
B One
C Two
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Zero is the correct factual response to “The Potential of pure water is :”.

Q4595.Who discovered Penicilline

Easy
A Alexendar Fleming
B Edison
C Alfred Noble
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Alexendar Fleming is the correct factual response to “Who discovered Penicilline”.

Q4596.Blood group is identified by :

Easy
A Antigens
B Antibody
C Anti Toxin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Antigens is the correct factual response to “Blood group is identified by :”.

Q4597.Who wrote Asar-ul-Sanadid:

Easy
A Mirza Ghalib
B Sir Syed Ahmad Khan
C Maulana Muhammad Ali Johar
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Syed Ahmad Khan wrote Asar-ul-Sanadid:.

Q4598.Imperative mood verb represents:

Easy
A Wishes and purpose
B Pray, Advice and request
C Pity and curse
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Pray, Advice and request is the correct factual response to “Imperative mood verb represents:”.

Q4599.Why had not you interested in this party . choose correct one :

Easy
A Why had been you interested in this party
B Why had not been you interested in this party
C Why had not you interested in this party
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Why had not been you interested in this party is the correct factual response to “Why had not you interested in this party. choose correct one :”.

Q4600.The passive voice of " The boy did not break the glass "is _________.

Easy
A The glass was not broken by the boy
B The glass has not broken by the boy
C The glass is not broken by the boy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The passive voice of " The boy did not break the glass "is The glass was not broken by the boy..