Showing 4601–4620 of 5927

Q4601.Choose the correct one: Laugh up one`s sleeves

Easy
A Laugh in one`s sleeves
B Laugh at one `s sleeves
C Laugh on one `s sleeves
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Laugh in one`s sleeves is the correct factual response to “Choose the correct one: Laugh up one`s sleeves”.

Q4602.Oil is to seed butter is to

Easy
A Milk
B Cow
C Goat
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Milk is the correct factual response to “Oil is to seed butter is to”.

Q4603.Central business district development authority built in Lahore at :

Easy
A DHA Sector
B Walton road
C Kot Lakhpat
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Walton road is the correct factual response to “Central business district development authority built in Lahore at :”.

Q4604.Which of the following Mountaineer was missed on the mountain:

Easy
A Sajid Ali Sadpara
B Muhammad Ali Sadpara
C Majid Ali Sadpara
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Muhammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which of the following Mountaineer was missed on the mountain:”.

Q4605.Which of the following erstwhile Sassanid empire :

Easy
A Pkistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Iran is the correct factual response to “Which of the following erstwhile Sassanid empire :”.

Q4606.The word Population according to United Nation is :

Easy
A 7.2 billion
B 7.5 billion
C 7.7 billon
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7.7 billon is the correct factual response to “The word Population according to United Nation is :”.

Q4607.Which continent has minimum birth rate :

Easy
A Africa
B Asia
C North America
D Europe
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “Which continent has minimum birth rate :”.

Q4608.Recently America merged which important department :

Easy
A Secretary of state
B Pentagon
C centcom
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Centcom is the correct factual response to “Recently America merged which important department :”.

Q4609.29th winter Universiade youth games held in which city :

Easy
A Moscow
B Krasnoyarsk
C Gaze
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Krasnoyarsk is the correct factual response to “29th winter Universiade youth games held in which city :”.

Q4610.When was vernacular press act given :

Easy
A 1870
B 1874
C 1878
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1878 is the correct factual response to “When was vernacular press act given :”.

Q4611.Smoke from industries causes :

Easy
A Fog
B smog
C Mist
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Smoke from industries causes :”.

Q4612.Corona originate from which city of China:

Easy
A Biejing
B Wuhan
C Guanzaou
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Wuhan is the correct factual response to “Corona originate from which city of China:”.

Q4613.How many books include in Sahai Sitta:

Easy
A 5
B 6
C 7
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of books include in Sahai Sitta: is 06.

Q4614.Muslim thinker`s category economy as

Easy
A Islamic economy
B Political economy
C Household economy
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: A

Islamic economy is the correct factual response to “Muslim thinker`s category economy as”.

Q4615.The fourth Anglo- Mysore war started in :

Easy
A 1700
B 1798
C 1799
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1798 is the correct factual response to “The fourth Anglo- Mysore war started in :”.

Q4616.Which Turkish leader established kingdom in Sub-continent:

Easy
A Babar
B Qutb-ud-din Abak
C Ahmad shah Abdali
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-ud-din Abak is the correct factual response to “Which Turkish leader established kingdom in Sub-continent:”.

Q4617.Which Muslim leader exile to Dharam shala in 1919 :

Easy
A Barkat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johar
C Saif-ud-din kitchlew
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Saif-ud-din kitchlew is the correct factual response to “Which Muslim leader exile to Dharam shala in 1919 :”.

Q4618.Who said Sheikh Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslim:

Easy
A Syed Ahmad Khan
B Shah Wali ullah
C Allama Iqbal
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who said Sheikh Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslim:”.

Q4619.Who defeated Ibrahim Lodhi in first battle of Pani Pat :

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar is the correct factual response to “Who defeated Ibrahim Lodhi in first battle of Pani Pat :”.

Q4620.Malala Yousafzai graduated from which University :

Easy
A Cambridge
B Oxford
C Warwick
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: B

Oxford is the correct factual response to “Malala Yousafzai graduated from which University :”.