Showing 4621–4640 of 5927

Q4621.The founder of Ali Baba is :

Easy
A Jack Ma
B Jeff Bezos
C Bill Gates
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Jack Ma is the correct factual response to “The founder of Ali Baba is :”.

Q4622.Winter monsoon come from which side

Easy
A North East
B South East
C North West
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

North East is the correct factual response to “Winter monsoon come from which side”.

Q4623.The currency of Srilanka is :

Easy
A Dinar
B Rupah
C Dollar
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Rupah is the correct factual response to “The currency of Srilanka is :”.

Q4624.Which of the following youngest cricketer took hat trick in test match:

Easy
A Hassan Ali
B Naseem Shah
C Wahab Riaz
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

Naseem Shah is the correct factual response to “Which of the following youngest cricketer took hat trick in test match:”.

Q4625.The Colosseum is located in which country:

Easy
A Milan
B Rome
C London
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: B

The Colosseum is located in Rome.

Q4626.The highest waterfall in Venezuela is:

Easy
A Angel
B Salto
C Catarata
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: A

Angel is the correct factual response to “The highest waterfall in Venezuela is:”.

Q4627.Tarbela Dam is located in:

Easy
A Mirpur
B South Waziristan
C Swabi
D none of these
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: C

Tarbela Dam is located in Swabi.

Q4628.Which of the following is not a font style :

Easy
A Bold
B Italic
C Underline
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Underline is not a font style :.

Q4629.Who discovered Penicillin:

Easy
A Alexander Fleming
B Edison
C Alfred Nobel
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Alexander Fleming is the correct factual response to “Who discovered Penicillin:”.

Q4630.Blood group is identified by:

Easy
A Antigens
B Anti body
C Anti toxin
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Antigens is the correct factual response to “Blood group is identified by:”.

Q4631.Which of the following is herbivores?

Easy
A Dog
B Cat
C Cow
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Cow is herbivores.

Q4632.The potential of pure water is:

Easy
A Zero
B One
C Two
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Zero is the correct factual response to “The potential of pure water is:”.

Q4633.Who wrote Asar ul sanadid :

Easy
A Mirza Ghalib
B Sir Syed Ahmad Khan
C Maulana Muhammad Ali Jauhar
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Sir Syed Ahmad Khan wrote Asar ul sanadid :.

Q4634.Choose the correct one. Why had not you interested in this party .

Easy
A Why had not been you intersted in this party
B why did not been you intersted in this party.
C Why had not you intersted in this party.
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Why had not been you intersted in this party is the correct factual response to “Choose the correct one. Why had not you interested in this party.”.

Q4635.Passive Voice of "The boy did not break the glass" is_____________

Easy
A The glass was not broken by the boy
B The glass had not been broken by the boy
C The glass is not broken by the boy
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Passive Voice of "The boy did not break the glass" isThe glass was not broken by the boy.

Q4636.Choose the correct one Laugh up one's sleeves

Easy
A Laugh in one's sleeves
B Laugh at one's sleeves
C Laugh on one's sleeves
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Laugh in one's sleeves is the correct factual response to “Choose the correct one Laugh up one's sleeves”.

Q4637.Which of the following mountaineer is missed on the mountain;

Easy
A Sajid Ali Sadpara
B Muhammad Ali Sadpara
C Majid Ali Sadpra
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Muhammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which of the following mountaineer is missed on the mountain;”.

Q4638.Central business district development authority built in Lahore at:

Easy
A DHA Sector
B Walton road
C Kot lakhpat
D none of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

Walton road is the correct factual response to “Central business district development authority built in Lahore at:”.

Q4639.The World Population according to United Nation is:

Easy
A 7.2 billon
B 7.5 billion
C 7.7 billion
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

7.7 billion is the correct factual response to “The World Population according to United Nation is:”.

Q4640.When was Vernacular press act given:

Easy
A 1870
B 1874
C 1878
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1878 is the correct factual response to “When was Vernacular press act given:”.