Showing 4641–4660 of 5927

Q4641.Which continent has minimum birth rate:

Easy
A Africa
B Asia
C Northen America
D Europe
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Europe is the correct factual response to “Which continent has minimum birth rate:”.

Q4642.Smoke from industries causes:

Easy
A Fog
B Smog
C Mist
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Smoke from industries causes:”.

Q4643.How man books include in Sahai Sitta:

Easy
A 5
B 6
C 7
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: B

06 is the correct factual response to “How man books include in Sahai Sitta:”.

Q4644.Muslim thinker's category economy as:

Easy
A Islamic economy
B Political economy
C Household economy
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2022

Correct Answer: A

Islamic economy is the correct factual response to “Muslim thinker's category economy as:”.

Q4645.Which Turkish leader established kingdom in the subcontinent:

Easy
A Babar
B Qutb-uddin Aibak
C Ahmad Shah Abdali
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Qutb-uddin Aibak is the correct factual response to “Which Turkish leader established kingdom in the subcontinent:”.

Q4646.Which Muslim leader exile to dharam shala in 1919:

Easy
A Barkat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johor
C Saif ud Din Kitchlew
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Saif ud Din Kitchlew is the correct factual response to “Which Muslim leader exile to dharam shala in 1919:”.

Q4647.Who defeated Ibrahim Lodhi in the first battle of Pani Pat :

Easy
A Akbar
B Babar
C Humayoun
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Babar is the correct factual response to “Who defeated Ibrahim Lodhi in the first battle of Pani Pat :”.

Q4648.Who said Sir Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslims.

Easy
A Syed Ahmad Khan
B Shah Wali Ullah
C Allam Iqbal
D NOne of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Allam Iqbal is the correct factual response to “Who said Sir Ahmad Sirhindi spiritual leader of Muslims.”.

Q4649.The fourth Anglo-Mysore war was started in

Easy
A 1700
B 1798
C 1799
D none of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

1798 is the correct factual response to “The fourth Anglo-Mysore war was started in”.

Q4650.Malala Yousafsazai graduated from which university:

Easy
A Cambridge
B Oxford
C Warwick
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: B

Oxford is the correct factual response to “Malala Yousafsazai graduated from which university:”.

Q4651.The founder of Ali Baba is:

Easy
A Jack Ma
B Jeff Bezos
C Bill Gates
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Jack Ma is the correct factual response to “The founder of Ali Baba is:”.

Q4652.Winter monsoon come from which side:

Easy
A North east
B South east
C North east
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

North east is the correct factual response to “Winter monsoon come from which side:”.

Q4653.The currency of Sri Lanka is .

Easy
A Dinar
B Rupiah
C Dollar
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

Rupiah is the correct factual response to “The currency of Sri Lanka is.”.

Q4654.Choose the best Urdu translation from the given options Reconcile

Easy
A کرنا ترق
B طلب کرنا
C تاکید کرنا
D صلح کرنا
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

صلح کرنا is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation from the given options Reconcile”.

Q4655.Choose the voice o t e following sentence. A present has been bought for our teacher.

Easy
A We bought a present for our teacher.
B They have bought our teacher a present
C They bought a present for our teacher
D We have bought a present for our teacher
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

We have bought a present for our teacher is the correct factual response to “Choose the voice o t e following sentence. A present has been bought for our teacher.”.

Q4656.Complete the sentence by picking up suitable option from the given below Although he eats alot --------

Easy
A He is losing weight
B He is gaining weight
C He is getting fatter
D He is pulling on weigt
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

He is losing weight is the correct factual response to “Complete the sentence by picking up suitable option from the given below Although he eats alot --------”.

Q4657.Change of voice: Choose the correct option. She is singing the song.

Easy
A The song is sung by her
B The song has been sung by her
C The song is being sung by her
D The song was being sung by her.
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The song is being sung by her is the correct factual response to “Change of voice: Choose the correct option. She is singing the song.”.

Q4658.Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence I am sure you will ---------yours fears gradually.

Easy
A Come over
B Get over
C Control over
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Get over is the correct factual response to “Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence I am sure you will ---------yours fears gradually.”.

Q4659.Choose the pair of words that best express a relationship similar to that expressed in the original pair Diffident: Arrogant

Easy
A Agony: Pain
B Fearful: Timid
C Energetic: Lucky
D Day: Night
Important Dates & Events PPSC 2022

Correct Answer: B

Fearful: Timid is the correct factual response to “Choose the pair of words that best express a relationship similar to that expressed in the original pair Diffident: Arrogant”.

Q4660.Choose the best meaning of idiomatic phrase Hallmark

Easy
A A big mark
B A spot
C Genuine excellence
D Grand
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Genuine excellence is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase Hallmark”.