Showing 4661–4680 of 5927

Q4661.Complete the sentence by picking up a suitable option from the given below: I couldn't solve the problem so -----

Easy
A I telephoned the police
B I called an ambulance
C I asked my father to help me
D I answered the advertisement
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

I asked my father to help me is the correct factual response to “Complete the sentence by picking up a suitable option from the given below: I couldn't solve the problem so -----”.

Q4662.Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence The children were all at the table waiting for the mother to ---------

Easy
A Dish out
B Dish up
C Dish in
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Dish out is the correct factual response to “Choose the correct phrasal verbs to complete the following sentence The children were all at the table waiting for the mother to ---------”.

Q4663.Choose one of the sentences with the correct use of capital letters:

Easy
A "you are my best friend, "she said, "and I have no doubt about it"
B "You are my best friend, She said, "and I have no doubt about it".
C "You are my best friend, she said, "and I have no doubt about it".
D :You are my best friend , She said, "And I have no doubt about it".
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

"You are my best friend, She said, "and I have no doubt about it". is the correct factual response to “Choose one of the sentences with the correct use of capital letters:”.

Q4664.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A burning question

Easy
A A confusing question
B A simple question
C A forgotten issue
D An important question
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

An important question is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A burning question”.

Q4665.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A lion's Share

Easy
A The part of a lion
B The share of a lion
C Major part
D The lion's escape
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Major part is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A lion's Share”.

Q4666.Choose the best meaning of idiomatic phrase: A square meal:

Easy
A A good diet
B A full meal
C A timely meal
D A proper diet
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

A full meal is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase: A square meal:”.

Q4667.To "iron out" means to_______

Easy
A To complete small details
B Make problems
C Plan ahead
D Solve Problems
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

To "iron out" means toSolve Problems.

Q4668.Select the sentence

Easy
A The fort is a worth seeing building.
B The fort is my worth seeing building.
C The fort is very worth seeing building.
D The fort is a building worth seeing .
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The fort is a building worth seeing. is the correct factual response to “Select the sentence”.

Q4669.Choose one of the sentence wilh the correct use of capital letters.

Easy
A The Polar Expedition the world's first cruise Ship is all set to travel to the North pole
B The polar expedition the world's first Cruise Ship is all set to travel to the North pole
C The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole
D The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Polar Expedition the World's first Cruise Ship is all set to travel to the North Pole is the correct factual response to “Choose one of the sentence wilh the correct use of capital letters.”.

Q4670.Choose the best meaning of idiomatic phrase To cross swords

Easy
A To fight
B To defend
C To kill
D To rob
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

To fight is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase To cross swords”.

Q4671.Complete the sentence: I felt as if _______.

Easy
A He looked at me
B He throw my pen
C I were the center of the universe
D I would have tainted
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Complete the sentence: I felt as if I were the center of the universe..

Q4672.Match the following English proverb with the Urdu equivalent A guilty conscience needs no accuser.

Easy
A نو نقد نہ تیرہ ادھار
B امیں تن داڑھ چور ک
C چھوٹا منہ بڑی بات
D دال میں کاال
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

امیں تن داڑھ چور ک is the correct factual response to “Match the following English proverb with the Urdu equivalent A guilty conscience needs no accuser.”.

Q4673.Choose the antonympe Barbarous

Easy
A Repulsive
B Civilized
C Compose
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Civilized is the correct factual response to “Choose the antonympe Barbarous”.

Q4674.Choose the best antonyme PEJORATIVE

Easy
A Defamatory
B Adulatory
C Symbolic
D Logical
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Adulatory is the correct factual response to “Choose the best antonyme PEJORATIVE”.

Q4675.Choose the ONE WORD SUBSITUTION from the options given below An excessively greedy eater

Easy
A Gannet
B Garald
C Glutton
D Cannibal
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Glutton is the correct factual response to “Choose the ONE WORD SUBSITUTION from the options given below An excessively greedy eater”.

Q4676.Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options. --------Scandinavian countries teachers are ------ the best-paid employees.

Easy
A In/between
B In/among
C In/between
D From/in
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

In/among is the correct factual response to “Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options. --------Scandinavian countries teachers are ------ the best-paid employees.”.

Q4677.Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options We should stand -----our friend.

Easy
A With
B For
C By
D Around
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

With is the correct factual response to “Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options We should stand -----our friend.”.

Q4678.Match the following English proverb with Urdu equivalentA rolling stone gathers no moss

Easy
A بغل میں چھری منہ میں رامر رام
B کا کتا نا گھر کا نا گھاٹ کا دھوب
C آگے دوڑ پیچھے چوڑ
D یں بجتاتھ سے ن ای تال
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

کا کتا نا گھر کا نا گھاٹ کا دھوب is the correct factual response to “Match the following English proverb with Urdu equivalentA rolling stone gathers no moss”.

Q4679.Majid had a heart attack ----he was driving

Easy
A When
B Since
C While
D As
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

While is the correct factual response to “Majid had a heart attack ----he was driving”.

Q4680.change of voice. Choose the correct op Ion Will you visit them?

Easy
A WiII they be visited by you?
B Would they be visited by you?
C Will they visited by you?
D Will they been vjslted by you?
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

WiII they be visited by you? is the correct factual response to “change of voice. Choose the correct op Ion Will you visit them”.