Showing 4681–4700 of 5927

Q4681.Choose the best Urdu translation of the word . Adjourn:

Easy
A ملتوی کرنا
B تنقید کرنا
C آغاز کرنا
D جاری رکھنا
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

ملتوی کرنا is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation of the word. Adjourn:”.

Q4682.Spot the substitute for the given sentence. A speech delivered without preparation

Easy
A Emigrate
B Exaggerate
C Extempore
D Excommunicate
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Extempore is the correct factual response to “Spot the substitute for the given sentence. A speech delivered without preparation”.

Q4683.Select one word that best matches the given explanation: Not willing to tell people about things

Easy
A Dumb
B Reticent
C Quaint
D Queasy
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Reticent is the correct factual response to “Select one word that best matches the given explanation: Not willing to tell people about things”.

Q4684.Match the following English proverb with the Urdu equivalent.More to it than meets the eye.

Easy
A نو نقد نہ تیرہ ادھار
B چھوٹا منہ بڑی بات
C امیں تن داڑھ چور ک
D دال میں کاال
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

دال میں کاال is the correct factual response to “Match the following English proverb with the Urdu equivalent.More to it than meets the eye.”.

Q4685.Choose the best Urdu translation from the given options.Bread and butter

Easy
A موج میال
B روزگار
C سالن روٹ
D ساالنہ خرچہ
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

روزگار is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation from the given options.Bread and butter”.

Q4686.Change of speech. Choose the correct option. "May you have a long life" he said to me.

Easy
A He wished me to have a long life,
B He Wished that I might have a long life
C He wished to me that I may live long.
D He wished for me that I might had a long life.
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

He Wished that I might have a long life is the correct factual response to “Change of speech. Choose the correct option. "May you have a long life" he said to me.”.

Q4687.Change of speech choose the correct option I said to him, "What is your plan?

Easy
A I asked him what was his next plan
B I asked him that what was his next plan
C I asked him about his next plan
D I asked him what his next plan was
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

I asked him what his next plan was is the correct factual response to “Change of speech choose the correct option I said to him, "What is your plan”.

Q4688.Eiffel tower is located in which country?

Easy
A France
B Italy
C Australia
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2022

Correct Answer: A

Eiffel tower is located in France.

Q4689.The "English Channel" is located between which two countries:

Easy
A England and France
B England and Italy
C England and US
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

England and France is the correct factual response to “The "English Channel" is located between which two countries:”.

Q4690.Washington is in which state of the US.

Easy
A Columbia
B Marayland
C California
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Washington is in which state of the US.”.

Q4691.Which function key is used for opening help?

Easy
A F1
B F2
C F3
D F4
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

F1 is used to opening help.

Q4692.The design template option is available under.

Easy
A Drawing bar
B Formatting toolbar
C Standard toolbar
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Formatting toolbar is the correct factual response to “The design template option is available under.”.

Q4693.Mass is the same physical quantity as.

Easy
A Weight
B Inertia
C Displacement
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Inertia is the correct factual response to “Mass is the same physical quantity as.”.

Q4694.Carbohydrates are stored in plants and animals in the following respective form.

Easy
A Starch and Glycogen
B Starch and Glucose
C Cellulose and Glucose
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Starch and Glycogen is the correct factual response to “Carbohydrates are stored in plants and animals in the following respective form.”.

Q4695.Which of the following become the first Arab country to launch a Mars probe?

Easy
A Qater
B UAE
C KSA
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

UAE is the correct factual response to “Which of the following become the first Arab country to launch a Mars probe”.

Q4696.The "Kissing of the Hajr-e-Aswad" is called

Easy
A Istelam
B Saee
C Mabroor
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The "Kissing of the Hajr-e-Aswad" is called Istelam.

Q4697.US President elected through.

Easy
A Electoral votes
B Popular vote
C Both A & B
D None of these
World Politics & Government PPSC 2022

Correct Answer: A

Electoral votes is the correct factual response to “US President elected through.”.

Q4698.How many countries use Euro currency?

Easy
A 16
B 20
C 22
D 27
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of countries use Euro currency is 20.

Q4699.Containment of China is part of the foreign policy of which country?

Easy
A Russia
B India
C US
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

US is the correct factual response to “Containment of China is part of the foreign policy of which country”.

Q4700.Who is called the "poet of the East"

Easy
A Allama Iqbal
B Nasir Kazmi
C Fiaz Ahmed Fiaz
D Ahmed Faraz
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: A

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who is called the "poet of the East"”.