Showing 4701–4720 of 5927

Q4701.Mercury Thermometer was invented by?

Easy
A Ian Tunning
B James Gosling
C Daniel Gabriel Fahrenheit
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2022

Correct Answer: C

Mercury Thermometer was invented by Daniel Gabriel Fahrenheit.

Q4702.The color which we see when our eyes are closed?

Easy
A Grey
B Black
C Eigengrau
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Eigengrau is the correct factual response to “The color which we see when our eyes are closed”.

Q4703.The first Charter of Human Rights is _______.

Easy
A International Charter
B Magna Carta
C U.N. Charter
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

The first Charter of Human Rights is Magna Carta..

Q4704.The 3rd June Plan is also called:

Easy
A August offer
B Partition plan
C Wavell plan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Partition plan is the correct factual response to “The 3rd June Plan is also called:”.

Q4705.Third World Countries means.

Easy
A Developed
B Developing
C Backward
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Developing is the correct factual response to “Third World Countries means.”.

Q4706.Choose the antonyme Barbarous

Easy
A Repulsive
B Civilized
C Compose
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Civilized is the correct factual response to “Choose the antonyme Barbarous”.

Q4707.Choose the appropriat Prepositions to complete the sentence from the given options He is ashamed ----- his misconduct

Easy
A With
B of
C By
D Around
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Of is the correct factual response to “Choose the appropriat Prepositions to complete the sentence from the given options He is ashamed ----- his misconduct”.

Q4708.Jannat ul Mualla is the name of a graveyard in which city it is situated:

Easy
A Jedda
B Mecca
C Madina
D Baghdad
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mecca is the correct factual response to “Jannat ul Mualla is the name of a graveyard in which city it is situated:”.

Q4709.On which river Kabul river falls?

Easy
A Indus
B Sutlej
C Jhelum
D Chanab
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Indus is the correct factual response to “On which river Kabul river falls”.

Q4710.Apple Park is located in which city?

Easy
A California
B London
C Swat
D Quetta
International Cities & Capitals PPSC 2022

Correct Answer: A

Apple Park is located in California.

Q4711.What is the smallest and largest font size available in font size tool on formatting toolbar

Easy
A 6 and 72
B 8 and 72
C 12 and 1392
D none of these
World Records & Firsts PPSC 2022

Correct Answer: B

The smallest and largest font size available in font size tool on formatting toolbar is 8 and 72.

Q4712.The title page of document is called :

Easy
A Authoring page
B Cover Page
C Text page
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The title page of document is called :”.

Q4713.Which of the following is used to display the list of all subjects?

Easy
A Selection Pane
B Wrap text
C Hyphenation
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is used to display the list of all subjects.

Q4714.World wide web (WWW) is a ______ which allows the user to access a vast variety of documents by hypermedia links.

Easy
A Information storing service
B Information Deleting Service
C Information system
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

World wide web (WWW) is a Information system which allows the user to access a vast variety of documents by hypermedia links..

Q4715.Name the function which is used to find the length of string:

Easy
A length()
B strlen()
C slen()
D len()
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Strlen() is the correct factual response to “Name the function which is used to find the length of string:”.

Q4716.The first working laser was developed by:

Easy
A Max Planck
B Theodore Maiman
C Robert Boyle
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Theodore Maiman is the correct factual response to “The first working laser was developed by:”.

Q4717.which mirror is used to Headlights of cars:

Easy
A Concave
B Convex
C Plain
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Concave is used to Headlights of cars:.

Q4718.First poet of urdu language ?

Easy
A Quli Qutab Shah
B Daagh Dehlvi
C Meer Taqi Meer
D Ameer Khusro
Books, Authors & Literature PPSC 2022

Correct Answer: D

Ameer Khusro is the correct factual response to “First poet of urdu language”.

Q4719.The roman numeral for number 1000 is

Easy
A C
B D
C L
D M
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The roman numeral for number 1000 is M.

Q4720.The literal meaning of Soam is:

Easy
A To speak
B To stop
C To purity
D To Allow
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

To stop is the correct factual response to “The literal meaning of Soam is:”.