Showing 461–480 of 4795

Q461.This allows to enter new data at the current position of the cursor

Easy
A Word Wrap
B insert Text
C Insertion Mode
D Overtype Mode
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q462.This displays the positioning of text, tabs, margins, indents and other elements on the page

Easy
A Ruler
B Status Bar
C Document Window
D Cursor
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q463.In MS Word, while assigning a shortcut key to a symbol, try to select a key combination that is

Easy
A Having same font size and font style
B Assigned to another task
C Unassigned to any other task
D Having same font family as the symbol
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: C

Q464.________ alignment is used in newspaper magazines and novels

Easy
A Full justification
B Justification
C Left justification
D Right justification
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q465._______maintain(s) database of webpage containing Information on variety of topics.

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q466.Which of the following is not a binary number?

Easy
A 001
B 100
C 102
D 110
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q467.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the syste
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q468.To search and view a Web page, the software used is _____.

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web Browser
D Search Engine
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q469.Which is the full form of Wi-Fi?

Easy
A Wireless Fidelity
B Wired Fidelity
C Wireless Focus
D Wireless Field
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q470.Common methods of Internet access by use include

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wires
C Wi-Fi
D All of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: D

Q471.A /an ________contains Information like imago or music.

Easy
A Gadget
B File
C Keyboard
D internet browser
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q472.In which type of operäting system time Intervals to process and respond to inputs is very small."

Easy
A Distributed operating system
B Network operating system
C Real time Operating system
D Time sharing operating system
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q473.In a computer what does OS stand for?

Easy
A Optical Sensibility
B Order of Significance
C Operating System
D Organized Software
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q474.The area that generally contains My Computer, My Document and Recycle Bin is called

Easy
A Desktop
B Screen
C Tiptop
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q475.From which of the following can the User Account be changed?

Easy
A Settings
B Control Panel
C System Restore
D Computer Name
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: B

Q476.In computing, what does DOS stand for?

Easy
A Data Only System
B Disk Only System
C Data Operating System
D Disk Operating System
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q477.In MS Windows which of the following is program group?

Easy
A Accessories
B Paint
C Word
D All of these
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q478.A common name for software errors is

Easy
A Bugs
B Trojans
C Logic bombs
D Viruses
Computer Security PPSC 2020

Correct Answer: A

Q479.________ are instructions. that tell a computer what to do.

Easy
A Input devices
B Hardware
C Memo cards
D Software
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q480.'Add or Remove program is a(an)

Easy
A Productivity software
B File manager
C utility program
D Device driver
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C