Showing 461–480 of 1996

Q461.The head quarter of International Court of Justice is located in?

Easy
A Geneva
B Washington
C New York
D Hague
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

The head quarter of International Court of Justice is located in Hague.

Q462.Global warming is a threat to all of us is a warning by?

Easy
A Antonio Guterres
B United Nations
C Both A & B
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A & B is the correct factual response to “Global warming is a threat to all of us is a warning by”.

Q463.Which country Army Chief General Qamar Javed Bajwa visited in 2020?

Easy
A Kuwait
B Syria
C Egypt
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Kuwait is the correct factual response to “Which country Army Chief General Qamar Javed Bajwa visited in 2020”.

Q464.Times magazine declared which person the person of the year in 2020?

Easy
A Jeo Biden and Kamala Harris
B Greta Thunberg
C Elon Musk
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Jeo Biden and Kamala Harris is the correct factual response to “Times magazine declared which person the person of the year in 2020”.

Q465.When NATO forces left Afghanistan ?

Easy
A 2019
B 2020
C 2021
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

2019 is the correct factual response to “When NATO forces left Afghanistan”.

Q466.UK left European Union completely on 31 january 2020 . This process is named as .

Easy
A Wexen deal
B Brexit
C Both A & B
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Brexit is the correct factual response to “UK left European Union completely on 31 january 2020. This process is named as.”.

Q467.Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985 ?

Easy
A Glasnost
B Perestroika and Glasnost
C Perestroika
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Perestroika and Glasnost is the correct factual response to “Mikhail Gorbachev started which movement for reforming and reconstructing in 1985”.

Q468.USSR disintegrated in how many states in 1991.

Easy
A 11
B 13
C 15
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

15 is the correct factual response to “USSR disintegrated in how many states in 1991.”.

Q469.The agenda of COP 23 is _______.

Easy
A Long-term climate finance
B To consider the matters after 2020
C Assessment of the technical examination processess on mitigation and adaptation
D All of these
Climate, Environment & Energy PPSC 2022

Correct Answer: D

The agenda of COP 23 is All of these..

Q470.Who is the Chairman of All Parties Hurriyat Conference

Easy
A Amanullah Khan
B Mir Wayz Umar Farooq
C Masarat Alam
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Masarat Alam is the correct factual response to “Who is the Chairman of All Parties Hurriyat Conference”.

Q471.Industrial Revolution started from

Easy
A England
B France
C Australia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

England is the correct factual response to “Industrial Revolution started from”.

Q472.Which region of the world was declared "free of wild polio" on 25 August 2020

Easy
A North Africa
B Africa
C Nigeria
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Africa is the correct factual response to “Which region of the world was declared "free of wild polio" on 25 August 2020”.

Q473.Which school was attacked in May 2021

Easy
A Sayed Al-Shuhada School
B Army Public School
C Wisdom School
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Sayed Al-Shuhada School is the correct factual response to “Which school was attacked in May 2021”.

Q474.Who was the first president of Chinese Republic

Easy
A Sun Yat-sen
B Junko Tabar
C Kim Jong-il
D Mao Zedong
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

Sun Yat-sen is the correct factual response to “Who was the first president of Chinese Republic”.

Q475.Name the youngest Laureate who received the Nobel Prize

Easy
A Malala Yousafzai
B Guglielmo Marconi
C Ronald Ross
D Norman Borlaug
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2022

Correct Answer: B

Guglielmo Marconi is the correct factual response to “Name the youngest Laureate who received the Nobel Prize”.

Q476.Greta Thunberg was included in Time's 100 most influential people, being the youngest Time Person of the Year, for the year?

Easy
A 2019
B 2018
C 2020
D 2021
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2019 is the correct factual response to “Greta Thunberg was included in Time's 100 most influential people, being the youngest Time Person of the Year, for the year”.

Q477.The theme of Tokyo Olympics 2020 was?

Easy
A United by Peace
B United by Emotion
C Moving Forward
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2022

Correct Answer: B

The theme of Tokyo Olympics 2020 was United by Emotion.

Q478.How many games were introduced in Tokyo Olympics 2020?

Easy
A 5
B 4
C 7
D 9
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of games were introduced in Tokyo Olympics 2020 is 5.

Q479.During Soviet Union Russia was ruled by which theory?

Easy
A Terrorism
B Communism
C Arab Nationalism
D Fascism
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Communism is the correct factual response to “During Soviet Union Russia was ruled by which theory”.

Q480.During Cold War which strategy was adopted by US?

Easy
A Détente
B Deterrence
C Conflict resolution
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2022

Correct Answer: B

Deterrence is the correct factual response to “During Cold War which strategy was adopted by US”.