Showing 481–500 of 4795

Q481.A computer virus is

Easy
A A Micro organism
B Electromagnetic waves entering corpputer through a network
C A useful micro component of a computer
D A computer programme
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q482.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?

Easy
A Down Cursor Key
B Enter Key
C Shift + Enter
D Ctrl +.Enter
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: B

Q483.Shortcut Keys to switch to the' next windows

Easy
A Alt + Tab
B Shift + Tab.
C Alt + Ctrl
D Ctrl + Tab
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: A

Q484.Another name of for free software is

Easy
A Free software
B Customized software
C Download Software
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q485.To prevent invalid data computer shows

Easy
A Red Triangle
B Yellow triangle
C Blue triangle
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q486.To connect to internet, it is must to have an

Easy
A Internet service
B provider
C Internet connection Modem
D All of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: D

Q487.Where does display the address of the active cell ?

Easy
A Name box
B Formula bar
C Worksheet
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q488.How to duplicate values in cell range excel 2016 ?

Easy
A Select the range of cell in the work sheet
B Click the conditional formatting button in the styles group of the theme
C Both A & B
D None of these
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q489.In MS excel comments put in cell are called

Easy
A Smart Tip
B Cell Tip
C Web Tip
D Soft Tip
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q490.Which act as butter between CPU and the main memory

Easy
A Cache memory
B Butter stock
C Ram
D ROM
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q491.In MS word portrait and landscape are

Easy
A Page Orientation
B Page land scape
C Both A and B
D None of these
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A

Q492.What is the name of programs which control the hardware of computer ?

Easy
A Drives
B Operators
C Connecters
D None of these
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: A

Q493.To get connected with internet What is to be connected

Easy
A Modem
B Satellite adopter
C Both A & B
D None of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: A

Q494.MDG stand for

Easy
A Modem Development Goals
B Millennium Development Goals
C Millennium Determined Goals
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q495.__________maintains (s) database of webpage containing information on variety of topics .

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q496.Which is a valid program to access the Internet ?

Easy
A Access
B Front Page
C Windows Explorer
D Google Chrome
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: D

Q497.____is used to draw picture, 3D images and animation .

Easy
A Graphic Software
B Multimedia Software
C Word processing software
D Spread sheet Software
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: A

Q498.When you link data maintained in an excel work book to a word document :

Easy
A The word document cannot be edited
B To word document contains a reference to the orginal source application
C The word document must contains a hyberlink
D The word document contains a copy on the actual data
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q499.In PowerPoint 2016, 'Rehearse Timing ' option is availble in:

Easy
A Home Tab
B Slide Show Tab
C Review Tab
D Design Tab
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: B

Q500.Computer at home can be used to perform :

Easy
A Record keeping
B Watching movies and games
C Making budget
D All of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D