Showing 481–500 of 1996

Q481.Name the youngest elected president of USA?

Easy
A John F. Kennedy
B Henry Truman
C Andrew Jackson
D Lyndon B. Johnson
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

John F. Kennedy is the correct factual response to “Name the youngest elected president of USA”.

Q482.The youngest Nobel Prize laureate, Malala Yousafzai won Nobel Peace Prize for the year?

Easy
A 2014
B 2013
C 2015
D 2016
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2022

Correct Answer: A

2014 is the correct factual response to “The youngest Nobel Prize laureate, Malala Yousafzai won Nobel Peace Prize for the year”.

Q483.What is the number of latest editions of PSL in 2021?

Easy
A Six
B Seven
C Fourth
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The number of latest editions of PSL in 2021 is Six.

Q484.16th president of US who abolished slavery?

Easy
A Abraham Lincoln
B Andrew Jackson
C James Rachanan
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Abraham Lincoln is the correct factual response to “16th president of US who abolished slavery”.

Q485.Which famous personality of English literature awarded Nobel Prize in 1907?

Easy
A Romain Rolland
B Paul Heyse
C Rudyard Kipling
D None of these
Global Conflicts & Security PPSC 2022

Correct Answer: C

Rudyard Kipling is the correct factual response to “Which famous personality of English literature awarded Nobel Prize in 1907”.

Q486.Treaty of Lausanne of 1923 is?

Easy
A Turkey not claimed the Arab province
B Base to form modern Turkey
C the public debt would be share between-turkey and its region countries of ottoman empire
D All of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Treaty of Lausanne of 1923 is All of these.

Q487.In June 1948 under the influence of Soviet Union Berlin Wall was created to?

Easy
A prevent its population from escaping Soviet controlled East Berlin to West Berlin
B Divide Berlin into two parts
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Prevent its population from escaping Soviet controlled East Berlin to West Berlin is the correct factual response to “In June 1948 under the influence of Soviet Union Berlin Wall was created to”.

Q488.Which part of body becomes lethal due to attack of Covid-19?

Easy
A Lungs
B Liver
C Throat
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Lungs is the correct factual response to “Which part of body becomes lethal due to attack of Covid-19”.

Q489.Who is the Federal Minister of National Food Security and Research?

Easy
A Hammad Azhar
B Omar Ayub
C Khusro Bakhtiar
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the Federal Minister of National Food Security and Research”.

Q490.Bosnia signs deal with Pakistan to send back migrant in?

Easy
A 44470
B 44136
C 44440
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

November 2020 is the correct factual response to “Bosnia signs deal with Pakistan to send back migrant in”.

Q491.Which is the latest member of NATO?

Easy
A North Macedonia
B China
C Belgium
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Which is the latest member of NATO”.

Q492.Headquarter of International Energy Agency (IEA) is located in?

Easy
A Geneva
B Berlin
C Hague
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Headquarter of International Energy Agency (IEA) is located in None of these.

Q493.The incumbent Foreign Minister of Afghanistan is?

Easy
A Mustafa Mastoor
B Muhammad Hanif Atmar
C Muhammad Sarwar Danish
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: D

The incumbent Foreign Minister of Afghanistan is None of these.

Q494.______s the current Federal Minister of Maritime affairs?

Easy
A Syed Ali Haider Zaidi
B Ali Amin Gandapur
C Zartaj Gul
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: C

Zartaj Guls the current Federal Minister of Maritime affairs.

Q495.When did Kamala Harris and Joe Biden assume office?

Easy
A 1/20/2021 12:00:00 AM
B 1/1/2021 12:00:00 AM
C 2/1/2021 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

20 January 2021 is the correct factual response to “When did Kamala Harris and Joe Biden assume office”.

Q496.What is the significance of 5th June in the UN calendar of the year?

Easy
A world food day
B World Environment day
C World post day
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

The significance of 5th June in the UN calendar of the year is World Environment day.

Q497.European Union consisted of how many members?

Easy
A 27
B 23
C 31
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

27 is the correct factual response to “European Union consisted of how many members”.

Q498.Asian Games 2022 will held in which city?

Easy
A Hangzhou
B Seoul
C Bangkok
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Hangzhou is the correct factual response to “Asian Games 2022 will held in which city”.

Q499.Ilham Aliyev is the president of______?

Easy
A Azerbaijan
B Armenia
C Uzbekistan
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Ilham Aliyev is the president ofAzerbaijan.

Q500.Which Indian political leader did not attend first round table conference?

Easy
A Muhammad Shafi
B Gandhi
C Zafar Ullah Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Gandhi is the correct factual response to “Which Indian political leader did not attend first round table conference”.