Showing 501–520 of 4795

Q501.In computer communication \"Verification \" is process of?

Easy
A Access
B Login
C Logout
D Authentication
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q502.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected to an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the system
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q503.To search and view a Web page , the software used is______

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web browser
D Search Engine
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q504.In MS Word 2016 , to extend a selection to adjacent cells of the table:

Easy
A Hold down SHIFT and press an arrow key repeatedly
B Press ALT+A
C CTRL+ALT+H
D ALT+END
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: A

Q505.In MS Word 2016, a ___________ contains button , boxes and menus that allow tasks to be performed more quickly than using the menu bar.

Easy
A Farmat bar
B Status bar
C Command bar
D Toolbar
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: B

Q506.Maximum zoom percentage in MS Powerpoint is_________

Easy
A 200
B 400
C 600
D 800
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: B

Q507.Which is the full form of WI-FI

Easy
A Wireless Fidelity
B Wired Fiderlity
C Wireless Focus
D Wireless field
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q508.Common methods of Internet access by using include:

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wire s
C Wi-Fi
D All of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: D

Q509.A/an ____________ contains Information like to image or music.

Easy
A Gadget
B File
C Keyboard
D Inter browser
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: B

Q510.IBM stands for

Easy
A International Business Machines
B Inernational Buy Mechanism
C Internet Business Machines
D None of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: A

Q511.In which type of operating system time intervals to process and respond to inputs is very small?

Easy
A Distributed Operating System
B Network Operating System
C Real Time Operating System
D Time Sharing Operating System
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q512.Who is the creator of Linux Operating System ?

Easy
A Larry Ellison
B James Goslig
C Linus Torvalds
D Martha lane fox
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q513.The area that generally contains My Computer, My Document, and Recycles Bin is called :

Easy
A Desktop
B Tiptop
C Screen
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q514.In computing , what does DOS stand for ?

Easy
A Data Only System
B Disk Only System
C Data operating System
D Disk Operating System
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q515.A common name for software errors is:

Easy
A Bugs
B Trojans
C Logic bombs
D Viruses
Computer Security PPSC 2020

Correct Answer: A

Q516._____________ are instructions that tell a computer what to do

Easy
A Input devices
B Hard ware
C Memory cards
D Software
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: D

Q517.\"Add or Remove programs\" is a (an ) :

Easy
A Productivity software
B File manager
C Utility program
D Device Driver
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q518.Which key should be pressed to start a new paragraph in MS_Word :

Easy
A Down cruser key
B Enter Key
C Shift+Enter
D ctrl +Enter
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: B

Q519.Shortcut key to switch to the next window is

Easy
A Alt+Tab
B Shift +Tab
C Alt+Ctrl
D Ctrl+Tab
MS Word Shortcut Keys PPSC 2020

Correct Answer: A

Q520.In a Windows PC CTRL +K in Microsoft Powerpoint is the shortcut for :

Easy
A Shifting
B Highliting
C Dragging
D Inserting a hyperlink
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: D