Showing 501–520 of 1905

Q501.If x , 9 ,25, 49 ,81 ,121,------then find value of \"x\"?

Medium
A 1
B 3
C 5
D 7
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q502.What is 45% of 225?

Medium
A 71
B 77
C 101.25
D 83
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q503.Jallianwala Bagh Massacre in Amritsar took place on:

Medium
A March 13 , 1919
B April 13 , 1919
C May 13 , 1919
D June 13 , 1919
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q504.The 10th BRICS Summit meeting was held in Johannesburg, South Africa on 25 - 27 July 2018, Which countries comprise the BRICS group?

Medium
A Belgium, Russia , India , Canada ,spain
B Bangladesh, Russia , India ,china ,Sri Lanka
C Brazil , Russia , India , China , Scandinavia
D Brazil, Russia , India , china, South Africa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q505.____ is outcome of payment divided by the interest rate:

Medium
A Due perpetuity
B Deferred perpetuity
C Present value of perpetuity
D Future value of perpetuity
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: C

Q506._____has a unique origin i.e. zero.

Medium
A Nominal scale
B Ordinal scale
C Interval scale
D Ratio scale
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: D

Q507.The working capital reaches to zero when the current ratio is:

Medium
A 1
B 2
C 3
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q508.Return on investment is computed:

Medium
A Investment /Profit*100
B (Profit / Investment ) *100
C (Profit-dividend) / Investment*100
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: B

Q509.Under the Rule of thumb a good current ratio is:

Medium
A 6:1
B 10:1
C 5:1
D 2:1
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: D

Q510.If x=3 then x3=?

Medium
A 6
B 9
C 27
D 81
Algebra PPSC 2020

Correct Answer: C

Q511.All is twice as old as his youngest brother if the difference between their ages is 15 years.\" How old is his youngest brother?

Medium
A 10
B 15
C 20
D 25
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q512.After spending 88% of his income a man had Rs2160 left. Find his income:

Medium
A Rs.18000
B Rs.19000
C Rs.20000
D Rs.22000
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q513.What is the speed of a car that travels 700 Km in 3 hours and 30 minutes?

Medium
A 150km/h
B 175km/h
C 165km/h
D 200km/h
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: D

Q514.Twelve children take sixteen days to complete a work which can be completed by 8 adults in 12 days. After working for 3 days, sixteen adults left and six adults and four children joined them. How many days will they take to complete the remaining work?

Medium
A 3days
B 6days
C 8days
D 9days
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q515.If A and B together can complete a job in 15 days and B alone can complete it in 20 days. In how many days can A alone complete job:

Medium
A 60
B 45
C 40
D 30
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q516.If a shopkeeper earns 30%profit on a thing . If its price rises 25 %.How much Profit he will take:

Medium
A 25%
B 47%
C 47%
D 5%
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: D

Q517.Nation assembly adopted "The 26th Constitutional (amendment) Bill 2019 on_______."?

Medium
A 07 May
B 09 May
C 11 May
D 13 May
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q518.The binary system is comprised of the values 1 & 0, where 0 means:

Medium
A On
B Of
C Start
D Low
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q519.7/56/100 in decimal form is.

Medium
A 7.056
B 7.56
C 756
D 75.6
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q520.What fraction of a cake remains when 3/8 of the cake has been eaten?

Medium
A 2/8
B 4/8
C 5/8
D 6/8
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C