Showing 521–540 of 1996

Q521.Nawaz Sharif became Prime Minister of Pakistan for the second time in:

Easy
A
B 35462
C
D
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

February 1997 is the correct factual response to “Nawaz Sharif became Prime Minister of Pakistan for the second time in:”.

Q522.The United Nations specialized agency for information and communication technologies.

Easy
A International Telecom Network Union
B International Telecommunication Union
C International Information Union
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

International Telecommunication Union is the correct factual response to “The United Nations specialized agency for information and communication technologies.”.

Q523.Who played an important role in international human rights law?

Easy
A World War
B Economic Summit
C United Nations
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: C

United Nations is the correct factual response to “Who played an important role in international human rights law”.

Q524.Transgender Act passed in Pakistan?

Easy
A 2018
B 2020
C 2021
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

2018 is the correct factual response to “Transgender Act passed in Pakistan”.

Q525.Treaty of Lausanne Signed in?

Easy
A 1921
B 1922
C 1923
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

1923 is the correct factual response to “Treaty of Lausanne Signed in”.

Q526.Last king of Iran during 1979 Revolution?

Easy
A Kazimhahna Swaaz
B Kamal Ata Turk
C M Raza Shah Pehlvi
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

M Raza Shah Pehlvi is the correct factual response to “Last king of Iran during 1979 Revolution”.

Q527.Which US president gave New World Order at the time of USSR disintegration?

Easy
A Richard Nixon
B Bill Clinton
C Bush senior
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Bush senior is the correct factual response to “Which US president gave New World Order at the time of USSR disintegration”.

Q528.Where is the headquarter of SAARC?

Easy
A Kathmandu Nepal
B Delhi
C Thimpu
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: A

The headquarter of SAARC is located in Kathmandu Nepal.

Q529.Who was the last President of USSR?

Easy
A Joseph Stalin
B Mikhail.Gorbachev
C Nikita Khrushchev
D None of these
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mikhail.Gorbachev is the correct factual response to “Who was the last President of USSR”.

Q530.Who was the prime minister of USSR at the time of Tashkent agreement

Easy
A Nikita Khrushchev
B Nikolai Tikhonov
C Ivan Silayev
D Aleksey Kosygin
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: D

Aleksey Kosygin is the correct factual response to “Who was the prime minister of USSR at the time of Tashkent agreement”.

Q531.Kyrgyzstan revolution is also called :

Easy
A The Tulip Revolution
B Texas revolution
C Industrial revolution
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

The Tulip Revolution is the correct factual response to “Kyrgyzstan revolution is also called :”.

Q532.UK left European Union completely on 31 january 2020 . This process is named as

Easy
A Wexen deal
B Brexit
C Both A & B
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

Brexit is the correct factual response to “UK left European Union completely on 31 january 2020. This process is named as”.

Q533.USSR disintegrated in how many states in 1991

Easy
A 11
B 13
C 15
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

15 is the correct factual response to “USSR disintegrated in how many states in 1991”.

Q534.The agenda of COP 23 is _______

Easy
A Long-term climate finance
B To consider the matters after 2020
C Assessment of the technical examination processess on mitigation and adaptation
D All of these
Climate, Environment & Energy PPSC 2022

Correct Answer: D

The agenda of COP 23 is All of these.

Q535.Which region of the world was declared " free of wild polio " on 25 August 2020?

Easy
A Africa
B North Africa
C Nigeria
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Africa is the correct factual response to “Which region of the world was declared " free of wild polio " on 25 August 2020”.

Q536.Industrial revolution started from:

Easy
A France
B England
C Australia
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

England is the correct factual response to “Industrial revolution started from:”.

Q537.Which part of body become lethal due to attack of Covid-19:

Easy
A Liver
B Lungs
C Throat
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Lungs is the correct factual response to “Which part of body become lethal due to attack of Covid-19:”.

Q538.Bosnia Signs Deal with Pakistan to Send Back Migrant in

Easy
A 44136
B 44470
C 44440
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

November 2020 is the correct factual response to “Bosnia Signs Deal with Pakistan to Send Back Migrant in”.

Q539.Who is the Federal Minister of National Food Security and Research

Easy
A Omar Ayub
B Khusro Bakhtiar
C Hammad Azhar
D Tariq Bashir Cheema
International Affairs PPSC 2022

Correct Answer: A

Omar Ayub is the correct factual response to “Who is the Federal Minister of National Food Security and Research”.

Q540.Which is the latest member of NATO:

Easy
A China
B North Macedonia
C SWEDEN
D None of these
International Organizations PPSC 2022

Correct Answer: B

North Macedonia is the correct factual response to “Which is the latest member of NATO:”.