Showing 521–540 of 1905

Q521.\"Yaum-e-Takbeer\" in Pakistan is celebrated on:

Medium
A 6 September
B 16 December
C 23 March
D 28 May
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q522.Harappa is a city in Punjab about 24 km southwest of:

Medium
A Sahiwal
B Multan
C Narowal
D makran
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q523.What is the lenth of common border between India and Pakistan?

Medium
A 1400 Km
B 1610 Km
C 1800 Km
D 2100 Km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q524.Solve: 21*22*25=__________?

Medium
A 64
B 250
C 256
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q525.Marathon a long distance foot rare has an official distance of____________?

Medium
A 22.4 miles
B 26.2 miles
C 20.5 miles
D 27.3 miles
Time, Work & Speed PPSC 2020

Correct Answer: B

Q526.A man spends 35% of his income on food, 25% on children's education and 80% of the remaining on house rent. What percent of his income he is left with?

Medium
A 6%
B 8%
C 10%
D 12%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q527.Find the volume of a cubiod having 3 cm length, 3 cm width and 3 cm height?

Medium
A 18
B 25
C 27
D 35
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q528.If 4X+13=7-2X, what is the value of "X"?

Medium
A 1
B -1
C 3
D -3
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q529.What is the ratio of unemployment in Pakistan:

Medium
A 5.79%
B 4.79%
C 6.79%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: A

Q530.The Lieutenant-Governor of the North-Western Provinces(NWFP) in 1895-1896 was:

Medium
A Libert
B Montgomery
C Anthony Patrick
D Lord Rippon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q531.According to science the Earth is ___ years old?

Medium
A 10 billion
B 4.5 million
C 4.5 billion
D 450 million
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q532.Oceans cover how much of the earth Sufrace?

Medium
A 71%
B 75%
C 70%
D 76%
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q533.What is the total length of coastline of P akistan?

Medium
A 1020km
B 1046km(now is 1058 km)
C 1095km
D 1126km
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q534.Approximately what fraction of the human genome encodes proteins?

Medium
A 2%
B 20%
C 50%
D 90%
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q535.____ makes up 14 to 17 percent of the skeleton?

Medium
A Iron
B Sodium
C Magnesium
D phosphorus
Percentage, Ratio & Average PMS 2020

Correct Answer: D

Q536.In an examination 1100 boys and 900 girls appeared 50% of the boys and 40% of the girls passed The Fail percentage is:

Medium
A 54.5%
B 45.5%
C 45%
D 60.5%
Percentage, Ratio & Average PMS 2020

Correct Answer: A

Q537.The World Water day is celebrated every year on:

Medium
A March 22
B March 23
C April 22
D April 23
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q538.India represents what percent of South Asia Population:

Medium
A 40%
B 55%
C 70%
D 20%
Percentage, Ratio & Average PMS 2020

Correct Answer: C

Q539.If Ali get 25% profit by selling an article in 250 rupees what is the orignal price of the article?

Medium
A 200
B 230
C 240
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: A

Q540.Ahmed got 25 rupees profit on every article of RS 250 then how much percentage of profit

Medium
A 10%
B 20%
C 11.11%
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: C