Showing 5541–5560 of 5927

Q5541.Catherine Palace is in:

Easy
A Saint Petersburg
B Turkey
C Malaysia
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2021

Correct Answer: B

Catherine Palace is located in Saint Petersburg.

Q5542.Who requested Ahmad Shah Abdali to come India in 18th century?

Easy
A A1 Beruni
B Shah Wali Ullah
C Mirza Ghalib
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Shah Waliullah is credited with inviting Ahmad Shah Abdali to India.

Q5543.Who started Comrade from Calcutta?

Easy
A Maulana Zafar Ali Khan
B Maulvi Abdul Haq
C Maulana Muhammad Ali Johar
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Maulana Muhammad Ali Jauhar started 'Comrade' from Calcutta.

Q5544.In 1952 in London many people died due to air pollution caused by.

Easy
A Mist
B Smog
C Fog
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The Great Smog of London (1952) caused many deaths due to severe air pollution.

Q5545."Nagorno-Karabakh" is a disputed region between:

Easy
A Armenia and Turkey
B Turkey and Azerbaijan
C Armenia and Azerbaijan
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Nagorno-Karabakh is a disputed region between Armenia and Azerbaijan.

Q5546.Who first built fully practical plane?

Easy
A Henry Ford
B Wright Brothers
C Lucius Tarquinius
D None of these Assistant (Answer Key) 1. B 2. A 3. C 4. B 5. A 6. C 7. C 8. B 9. C 10. B 11. B 12. C 13. D 14. C 15. B 16. B 17. D 18. B 19. D 20. D 21. A 22. B 23. C 24. A 25. B 26. B 27. C 28. B 29. B 30. C 31. C 32. A 33. B 34. B 35. A 36. C 37. B 38. B 39. C 40. A 41. B 42. C 43. C 44. C 45. B 46. C 47. C 48. B 49. B 50. B 51. A 52. A 53. A 54. B 55. B 56. C 57. A 58. A 59. A 60. B 61. C 62. C 63. B 64. D 65. C 66. A 67. C 68. C 69. A 70. D 71. C 72. C 73. B 74. D 75. C 76. C 77. A 78. A 79. C 80. D 81. C 82. C 83. B 84. B 85. A 86. C 87. D 88. B 89. C 90. B 91. D 92. B 93. B 94. C 95. B 96. C 97. B 98. B 99. A 100. B
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The Wright Brothers are credited with building the first fully practical airplane.

Q5547.How many books Maulana Waheed ud Din wrote:

Easy
A 150
B 200
C 250
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2021

Correct Answer: B

Maulana Wahiduddin Khan is credited with authoring around 200 books.

Q5548.Post Second world War era divided Germany into how many zones.

Easy
A Three
B Four
C Five
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Post-WWII Germany was divided into 4 occupation zones.

Q5549.Derawar fort is in which city of Punjab:

Easy
A Bahawalpur
B Sahiwal
C Multan
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Derawar Fort is located in Bahawalpur.

Q5550.The Capital of Argentina is:

Easy
A Rosario
B Buenos Aires
C Mendoza
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2021

Correct Answer: B

The capital of Argentina is Buenos Aires.

Q5551.The capital of Denmark is:

Easy
A Copenhagen
B Aarhus
C Odense
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2021

Correct Answer: A

The capital of Denmark is Copenhagen.

Q5552.Mount Vesuvius is in which country:

Easy
A France
B Italy
C New Zealand
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Mount Vesuvius is located in Italy.

Q5553.The deepest and largest ocean is:

Easy
A Indian
B Arctic
C Pacific
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2021

Correct Answer: C

The Pacific Ocean is both the deepest and largest ocean.

Q5554.Which of the following continent is known as the ' Bird continent':

Easy
A Asia
B Africa
C South America
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

South America is known as the 'Bird Continent' due to its exceptional avian diversity.

Q5555.A user interface that is easy to use is considered to be:

Easy
A User happy
B User friedly
C User simple
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Such an interface is described as 'User Friendly'.

Q5556.What is the smallest width of a column:

Easy
A 1"
B 0.5"
C 0"
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2021

Correct Answer: B

The smallest standard column width is typically 0.5 inch.

Q5557.Fission reaction is which type of reaction:

Easy
A Chemical
B Analytical
C Physical
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Fission is classified as a Physical (nuclear) reaction.

Q5558.Water vapor is:

Easy
A Cloud droplet
B Rain drop
C Gas
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Water vapor exists as a Gas.

Q5559.Non-flowering plants are called as:

Easy
A Phanerogams
B Cryptogams
C Mosses
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Non-flowering plants are called Cryptogams.

Q5560.I think the later part of movie was interesting. The later is.

Easy
A Adverb
B Adjective
C Verb
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Later' functions here as an Adjective, modifying 'part'.