Showing 5601–5620 of 5927

Q5601.He said to me: "Keep Quiet"

Easy
A He asked me to keep quiet
B He ordered to keep quiet
C He instructed to me to keep quiet
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Reported speech for an imperative: 'He ordered to keep quiet' — matching the marked key (option B).

Q5602.Which comes immediately after the noun?

Easy
A Verb Phrase
B Adjective Phrase
C Adverb Pharse
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

An Adjective Phrase typically comes immediately after (or modifies) the noun.

Q5603.Correct the right one:

Easy
A Do not make friends with selfish people
B Do not make friend with selfish people
C Do not make friendship with selfish people
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Do not make friends with selfish people' is the grammatically correct expression.

Q5604.If a number is multiplied by two-third of itself the value so obtained is 864 What is the number?

Easy
A 34
B 35
C 36
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

(2/3)x² = 864 → x² = 1296 → x = 36.

Q5605.Prime Minister Imran Khan Inaugurated Kartarpur Corridor in:

Easy
A 43709
B 43739
C 43770
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

PM Imran Khan inaugurated the Kartarpur Corridor in November 2019.

Q5606.First Battle of Panipat was fought in:

Easy
A 1527
B 1526
C 1525
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The First Battle of Panipat was fought in 1526.

Q5607.A Senator is elected for how many years:

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

A Senator in Pakistan is elected for a term of 6 years.

Q5608.What does LFO stands for:

Easy
A Legal Framework Ordinance
B Legal Framework Order
C Law Framework Order
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2021

Correct Answer: B

LFO stands for Legal Framework Order.

Q5609.Urdu-Hindi controversy started in:

Easy
A 1857
B 1867
C 1877
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The Urdu-Hindi controversy started in 1867.

Q5610.When Cripps Mission arrived:

Easy
A 1942
B 1943
C 1944
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Cripps Mission arrived in 1942.

Q5611.Iron Dome Technology is possessed by:

Easy
A Italy
B Israel
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Israel possesses the Iron Dome missile defense technology.

Q5612.The Founder of Amazon is:

Easy
A Jeff Bezos
B Paul Allen
C Steve Ballmer
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Jeff Bezos is the founder of Amazon.

Q5613.When Oscar awards started:

Easy
A 1927
B 1928
C 1929
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2021

Correct Answer: C

The Oscar Awards began in 1929.

Q5614.Metrology is the Science of:

Easy
A Atmosphere
B Weight and Measurements
C Ancient Writings
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Metrology is the science of Weight and Measurements.

Q5615.Who Started Civil Rights Movement:

Easy
A Martin Luther
B Martin Luther King
C Abraham Lincoln
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Martin Luther King Jr. is closely associated with leading the US Civil Rights Movement.

Q5616.Mussolini is from which country?

Easy
A France
B Russia
C Italy
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Benito Mussolini was from Italy.

Q5617.Mossad is the secret agency of:

Easy
A Israel
B Afghanistan
C America
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Mossad is the intelligence agency of Israel.

Q5618.Adam Smith IS related to.

Easy
A Economics
B Scientist
C Sociologist
D None of these
World Economy & Finance PPSC 2021

Correct Answer: A

Adam Smith is related to the field of Economics.

Q5619.Wall Street is located in

Easy
A London
B New York
C Johannesburg
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2021

Correct Answer: B

Wall Street is located in New York.

Q5620.Geneva IS a famous city of'

Easy
A Germany
B Switzerland
C IPly
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Geneva is a famous city of Switzerland.