Showing 5641–5660 of 5927

Q5641.LCD stands for

Easy
A Light Clear Display
B Liquid Crystal Display
C Light crystal Display
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2021

Correct Answer: B

LCD stands for Liquid Crystal Display.

Q5642.The most populous City of the world is

Easy
A Tokyo
B Moscow
C Beijing
D None of these
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: A

Tokyo is considered the most populous city in the world (metropolitan area).

Q5643.Working With Zia Book wrote by:

Easy
A Justice Muneer Ahmad
B Khalid Mehmood Arif
C Syed Shahid Hussain
D None of these_
Books, Authors & Literature PPSC 2021

Correct Answer: B

Working with Zia' was written by Khalid Mahmud Arif.

Q5644.The work of the International Committee of theRed Cross (ICRC) has been honored by a Nobel Peace Prize

Easy
A Once
B Twice
C Thrice
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2021

Correct Answer: C

The ICRC has been awarded the Nobel Peace Prize three times.

Q5645.Ahmad Shah Durrani invaded in India against

Easy
A Lodhi
B Tughlaq
C Mughals
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Ahmad Shah Durrani's invasions of India were primarily against the Mughals.

Q5646.When Tipu Sultan died:

Easy
A 1798
B 1799
C 1800
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Tipu Sultan died in 1799.

Q5647.The currency of Indonesia is

Easy
A Dirham
B Rupiah
C Lira
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2021

Correct Answer: B

The currency of Indonesia is the Rupiah.

Q5648.Which city is the most densely populated city in the world?

Easy
A Jakarta
B Kathmandu
C Dhaka
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Dhaka is often cited as one of the most densely populated cities in the world.

Q5649.Siddhartha is an allegorical novel written by:

Easy
A Hermann Hesse
B Greg Mortenson
C David Oliver
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Siddhartha' was written by Hermann Hesse.

Q5650.Tyson Luke Fury is a famous British professional:

Easy
A Wrestling
B Boxing
C Golf
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Tyson Fury is a famous British professional Boxer.

Q5651.Famous "Taj Mahal " is situated in:

Easy
A Agra
B Amritsar
C Delhi
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Taj Mahal is situated in Agra, India.

Q5652.What is the Capital of Lebanon?

Easy
A Accra
B Beitut
C Port-Said
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2021

Correct Answer: B

The capital of Lebanon is Beirut.

Q5653.Which of the following countries is situated in Africa?

Easy
A Congo
B Swaziland
C Cuba
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Eswatini (Swaziland) is situated in Africa.

Q5654.Borith Lake is situated in:

Easy
A Gilgit Baltistan
B Skardu
C KPK
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Borith Lake is situated in Gilgit-Baltistan.

Q5655.Which country has no land border?

Easy
A Sri Lanka
B Nepal
C Cuba
D All of them
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Cuba is an island nation with no land border.

Q5656.HTML stands for Hyper Text Markup Language, is used for creating

Easy
A Web Pages
B Web Server
C Websites
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2021

Correct Answer: A

HTML is used for creating Web Pages.

Q5657.Pneumonia is an inflammation of the lungs as a result of bacteria named:

Easy
A Filamentous
B Streptococcus
C Paramyxo
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Pneumonia is commonly caused by Streptococcus pneumoniae bacteria.

Q5658.The Energy due to position is called;

Easy
A Kinetic Energy
B Potential Energy
C Gravitional Energy
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Energy due to position is called Potential Energy.

Q5659.Saturated hydrocarbons are called:

Easy
A Alkanes
B Alkenes
C Alkynes
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Saturated hydrocarbons are called Alkanes.

Q5660.Which metal is used in the florescent tubes and bulb of thermometer?

Easy
A Copper
B Iron
C Mercury
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Mercury is used in fluorescent tubes and thermometer bulbs.