Showing 5661–5680 of 5927

Q5661.___ dangerously a person lives_____ chance of his death in young age.

Easy
A the more/the more
B the most/the more
C the most/the most
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

the more/the more' correctly completes this comparative structure.

Q5662.He siad: " Sit down Ali"

Easy
A He asked Ali to sit down
B He said Ali to sit down
C He said sit down Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Reported speech for this imperative: 'He asked Ali to sit down.'

Q5663.If one-third of one-forth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

Easy
A 40
B 45
C 54
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

(1/3)(1/4)x = 15 → x=180. (3/10)×180 = 54.

Q5664.Who wrote book"India wins freedom"

Easy
A Abul Qalam Azad
B Jawahar Lal Nehru
C Raja Gopal Acharya
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2021

Correct Answer: A

India Wins Freedom' was written by Abul Kalam Azad.

Q5665.The 14th UN Congress on Crime Prevention and Criminal Justice was held in:

Easy
A Osaka,Japan
B Kyoto,Japan
C Rabat,Morocco
D None of these
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: B

The 14th UN Crime Congress was held in Kyoto, Japan.

Q5666.Shah Jahan succeeded by:

Easy
A Humayun
B Aurangzeb
C Akber
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Shah Jahan was succeeded by Aurangzeb.

Q5667.The slogan " No taxation without representation " was first raised in:

Easy
A America
B France
C Italy
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

No taxation without representation' was first raised in America (during the colonial period).

Q5668.Which country become the victim of Ukraine plan crash?

Easy
A Canada
B Iran
C Germany
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Iran was the location of the Ukraine International Airlines plane crash (PS752).

Q5669.Dyarchy system meaning dual system of Government was interoduced in:

Easy
A 1909
B 1919
C 1929
D None of these
World Politics & Government PPSC 2021

Correct Answer: B

The Dyarchy system was introduced under the Government of India Act, 1919.

Q5670.Marco Polo was a:

Easy
A Traveller
B Swimmer
C Mountaineer
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Marco Polo was a famous Traveller.

Q5671.Muhammad Ali Sadpara was:

Easy
A Mountaineer
B Boxer
C Swimmer
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Muhammad Ali Sadpara was a renowned Mountaineer.

Q5672.The Fertile Crescent is located in which region?

Easy
A Africa
B Central Asia
C Middle East
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

The Fertile Crescent is located in the Middle East.

Q5673.Kartarpur Corridor is located in which district.

Easy
A Sialkot
B Narowal
C Gujranwala
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2021

Correct Answer: B

The Kartarpur Corridor is located in Narowal district.

Q5674.Kartarpur Corridor is holy site of:

Easy
A Christians
B Hindus
C Sikhs
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

The Kartarpur Corridor is a holy site for Sikhs.

Q5675.Which part of china is linked to Gawadar:

Easy
A Kashgar in Xinjiang
B Hubei
C Shan Dong
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Gwadar is linked to Kashgar in Xinjiang, China, via CPEC.

Q5676.How much salt reserves are deposited in khewra Mine?

Easy
A 3.5 Billion Tons
B 5.5 Billion Tons
C 6.5 Billion Tons
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Khewra Salt Mine holds an estimated 6.5 billion tons of salt reserves.

Q5677.Rann of Kutch is a disputed area between:

Easy
A Punjab-India
B Sindh-India
C KPK-India
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The Rann of Kutch is a disputed area between Sindh and India.

Q5678.The World's largest Iand border is between

Easy
A Brazil and Argentina
B Russia and China
C America and Canada
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2021

Correct Answer: C

The world's longest land border is between the USA and Canada.

Q5679.Banjoka Lake is in:

Easy
A AJK
B KPK
C Sindh
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Banjosa Lake is located in Azad Jammu and Kashmir (AJK).

Q5680.Iberian Peninsula is the part of:

Easy
A Europe
B Asia
C Africa
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Iberian Peninsula is part of Europe.