Showing 5761–5780 of 5927

Q5761.The process of putting data into a storage location is called:

Easy
A `Reading
B Writing
C Controlling
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

This process is called Writing (data).

Q5762.A repository for data,usually covering specific topic is:

Easy
A Data Governance
B Data Integration
C Data Analysis
D Data Bnak
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: D

Such a repository is called a 'Data Bank'.

Q5763.A connection between two end points either physical or logical, over which data may travel in both direction simultaneously is called

Easy
A Datalink
B Duplex
C Networks
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

This is called a 'Duplex' connection.

Q5764.HTML stand for?

Easy
A Hyper text mark up line
B Hyper text markup language
C High text markup language
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

HTML stands for Hyper Text Markup Language.

Q5765.Which of the following section does not exist in a slide layout?

Easy
A Charts
B Animations
C Lists
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Animations' is not a static layout section (its a dynamic effect), unlike Charts or Lists.

Q5766.Which Acid is used in for Car batteries:

Easy
A HCL
B H2SO4
C HF
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Sulfuric Acid (H2SO4) is used in car batteries.

Q5767.I have come to know of your hole and corner method of dealing with people.

Easy
A Strict
B Servile
C Secret
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Hole and corner' means secretive or underhanded.

Q5768.A child born after death of his Father:

Easy
A Posthumous
B Bastard
C Orphan
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

Such a child is called 'Posthumous'.

Q5769.When a women is married to more than one husband at a time it is called as:

Easy
A Polygamy
B Polyandry
C Bigamy
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

This is called 'Polyandry'.

Q5770.A place where dog are kept is called:

Easy
A Arsenal
B Kennel
C Burrow
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

A place where dogs are kept is called a 'Kennel'.

Q5771.A man drinks alcohol regularly is called:

Easy
A Drunker man
B Teetotaler
C Drunkard
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

A person who habitually drinks alcohol excessively is called a 'Drunkard'.

Q5772.Sail under false color means

Easy
A Try to remain Silent
B Try to deceive
C Try to honest
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Sail under false colors' means to try to deceive others about one's true intentions.

Q5773.Who is chairman National Accountability bureau:

Easy
A Asghar Khan
B Rahman Khan
C Nazir Ahmed Butt (Rt. General). l
D Aftab Sultan
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Nazir Ahmed Butt (Retired General) served as Chairman NAB at the relevant time.

Q5774.ICT stand for _______

Easy
A Islamabad city tribes
B Islambad capital territory
C Islamabad capital Total
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

ICT stands for Islamabad Capital Territory.

Q5775.Rowlatt act was passed in:

Easy
A 1918
B 1919
C 1921
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The Rowlatt Act was passed in 1919.

Q5776.When International human rights days celebrated

Easy
A 1/10/2026 12:00:00 AM
B 12/10/2026 12:00:00 AM
C 9/10/2026 12:00:00 AM
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2021

Correct Answer: B

International Human Rights Day is celebrated on 10 December.

Q5777.Which country has built laser aerial defense system

Easy
A US
B Israel
C Russia
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

Israel has developed a laser-based aerial defense system (Iron Beam).

Q5778.The capital of Indonesia is:

Easy
A Jakarta
B Bangkok
C Kualalumpur
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2021

Correct Answer: A

The capital of Indonesia (at the relevant time) was Jakarta.

Q5779.Which canal connects Atlantic and Pacific ocean:

Easy
A Suez
B Kiel
C Panama
D None of these
Transport & Communication PPSC 2021

Correct Answer: C

The Panama Canal connects the Atlantic and Pacific Oceans.

Q5780.Which modern country erstwhile Sassanid empire:

Easy
A Pkistan
B Afghanistan
C Iran
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Modern-day Iran was the seat of the erstwhile Sassanid Empire.