Showing 561–580 of 1905

Q561.The last Prime Minister before the imposition of 1958 Martial law was:

Medium
A Hussain Shaheed Suharwardi
B Muhammad Ali Bogra
C Ch.Muhammad Ali
D Feroz Khan Noon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q562.For how many days the National Assembly of Pakistan has essentially to meet in a year?

Medium
A 100 days
B 130 days
C 150 days
D 200 days
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q563.Pakistan aim to spend 7% of GDP by 2015,on:

Medium
A Health
B Communication
C Irrigation
D Education
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q564.Pakistan 's literacy rate is:

Medium
A 55%
B 48.50%
C 56.20%
D 51%
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q565.Montagu-Chelmsford Reforms of 1919 awarded how much representation to Muslims in Central Legislature?

Medium
A 2/3
B 1/3
C 3/4
D 1/4
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q566.A circle touch the triangle from inside is called :

Medium
A Excircle or escribed circle
B Incorcle or inscribed circle
C Tangent line of a circle
D Trigonometric Rules
Geometry & Mensuration PPSC 2020

Correct Answer: B

Q567.Cabinet Mission was sent to India in:

Medium
A March 1946
B April 1946
C May1946
D August 1946
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q568.The number of deaths occurring in any year for every 1000 of population is referred to:

Medium
A Death ratio
B Death rate
C Casualty rate
D None o f these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q569.The approximate Circumference of the Earth at the equator is:

Medium
A 40075Km
B 50075Km
C 60075Km
D 70075Km
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q570.The height of Nanga Parbat is:

Medium
A 8.126m
B 7.521m
C 6.125m
D 9,500m
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q571.1/1000=?

Medium
A 0.001
B 1.001
C 2.001
D 3.001
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q572.Mamnoon Hussain was President of Pakistan from:

Medium
A 2013-2018
B 2014-2018
C 2015-2018
D 2016-2019
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q573.What is the length of badminton court for single competition?

Medium
A 13.40m
B 14.40m
C 15.40m
D 16.40m
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q574.The United Kingdom EU Referendum(or the Brexit referendum) was took place on

Medium
A 23 may 2016
B 25 may 2016
C 23 june 2016
D 25 june 2016
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q575.0.05 is equal to which of the following fractions?

Medium
A 1/10
B 1/15
C 1/18
D 1/20
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q576.A fruit seller had some mangoes He sells 30% mangoes and still has 280 mangoes. Find the number of mangoes he had.

Medium
A 400 Mangoes
B 588 Mangoes
C 600 Mangoes
D 388 Mangoes
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q577.The cost price of 20 article is the same as the selling price of X article If the profit 25% then the value of X is :

Medium
A 15
B 16
C 18
D 20
Profit, Loss & Interest PPSC 2020

Correct Answer: B

Q578.Iran nuclear Deal is also known as :

Medium
A JOCPA
B JCPOA
C P5+1
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q579.What is an average age of horse:

Medium
A 20-25 year
B 25-30 year
C 30-35 year
D 35-40 year
Percentage, Ratio & Average PPSC 2020

Correct Answer: B

Q580.How many members were there in Simon commission?

Medium
A 6Member
B 7 Member
C 8 Member
D 9Member
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B