Showing 581–600 of 1905

Q581.Evaluate: 4^(1/2) * 4^2 - 4^0.

Medium
A (A) 24
B (B) 28
C (C) 31
D (D) None of these
Basic Arithmetic CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 31.

Q582.The total perimeter of a semicircle is 20.6 cm. What is the approximate radius of the semicircle?

Medium
A (A) 4 cm
B (B) 5 cm
C (C) 6.6 cm
D (D) None of these
Geometry & Mensuration CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: 4 cm.

Q583.The expression 3 * (-4 * 5 - 6) would be equal to:

Medium
A (A) 12
B (B) -78
C (C) -15
D (D) None of these
Basic Arithmetic CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: -78.

Q584.The forest workers plant 200 trees in one month (30 days). When 20 workers were sent away, 200 trees were planted in 40 days by this second group. How many workers were in the first group?

Medium
A (A) 60
B (B) 70
C (C) 80
D (D) None of these
Time, Work & Speed CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 80.

Q585.When the equation, y = x^2 + 8x - 5 is written in the form = (x+a)^2 + b, then a is:

Medium
A (A) 8
B (B) 5
C (C) 4
D (D) None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 4.

Q586.Find the value of x, when A = (2*pi + y)x^2, where A=36 and y=2.77.

Medium
A (A) 3
B (B) 4
C (C) 2
D (D) None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: 2.

Q587.Adil, Badar, Salma, Dawood and Mehak each have different amount of money. Salma has more money than only Mehak; Badar has more money than Dawood but less than Adil. Who among them has the highest amount of money?

Medium
A (A) Badar
B (B) Dawood
C (C) Adil
D (D) None of these
Basic Arithmetic CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: Adil.

Q588.The thickness of one sheet of paper is 5 x 10^-2 mm. What is the thickness of a book having 400 sheets of paper?

Medium
A 2 cm
B 20 cm
C 200 mm
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q589.Saba and Nida do their assignment together. The ratio of time taken by Saba to Nida is 6:5. If Saba takes 90 minutes to complete the assignment, how much time does Nida require?

Medium
A 75 minutes
B 96 minutes
C 108 minutes
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 75 minutes.

Q590.How many combinations of two-digit numbers having 6 can be formed from the following numbers: 6, 7, 5, 1, 3, 8?

Medium
A 6
B 10
C 11
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 6.

Q591.Find the number which does not fit in the series: 10, 25, 45, 54, 60, 75, 85

Medium
A 45
B 54
C 75
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 54.

Q592.A new number is added to the series 3, 4, 4, 5, 6, 8 such that the average of the series does not change. What is the new number?

Medium
A 5
B 6
C 7
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: 5.

Q593.Writing 0.0000738 in standard form we get:

Medium
A 7.38 x 10^7
B 7.38 x 10^-5
C 7.38 x 10^5
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 7.38 x 10^-5.

Q594.The perimeter of an equilateral triangle is 24 cm. What is the length of one side of the triangle?

Medium
A 12 cm
B 6 cm
C 80 mm
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 80 mm.

Q595.The exterior angle of a triangle is 80 degrees and the interior opposite angles are in the ratio 1:3. The interior angles measure:

Medium
A 30 and 90 degrees
B 25 and 75 degrees
C 20 and 60 degrees
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 20 and 60 degrees.

Q596.A watchmaker sold 40 percent of his watches and still has 420 watches left. How many did he have to begin with?

Medium
A 672
B 700
C 1050
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 700.

Q597.Six years ago, the ratio of the ages of Ali and Babar was 6:5. Four years from now, the ratio of their ages will be 11:10. What is Babar's age at present?

Medium
A 16 years
B 18 years
C 20 years
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 18 years.

Q598.A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

Easy
A 641
B 698
C 737
D None of these
Profit, Loss & Interest CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 698.

Q599.A number is doubled and 9 is added. If the resultant is trebled, it becomes 75. What is that number?

Medium
A 33
B 17
C 8
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 8.

Q600.The number 8 is to 44 as 5 is to:

Medium
A 105
B 28
C 41
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.