Showing 601–620 of 1905

Q601.A, B, C, D and E each have different amounts of money. C has more money than only E; B has more money than D but less than A. Who has the highest amount of money?

Medium
A A
B B
C D
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A.

Q602.Select the pair that has a different relationship when compared to the rest of the pairs:

Medium
A Blue : Red
B Left : Right
C Cold : Hot
D Up : Down
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Blue : Red.

Q603.The difference of two integers is 36. The smaller integer is 60% smaller than the larger integer. What is the sum of the two?

Medium
A 54
B 60
C 21
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q604.The average age of 5 children born at intervals of 2 years is 18 years. What is the age of the youngest child?

Medium
A 12
B 13
C 14
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: C

Correct Answer: 14.

Q605.A jug contains 2 litres of a mixture of apple juice and orange juice in the ratio 3:5. We take out 400 ml of juice from the jug. How much more apple juice needs to be added so that the ratio becomes 7:5?

Medium
A 800 ml
B 1000 ml
C 2000 ml
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: 1000 ml.

Q606.Find the percentage of 0.001:

Medium
A 1
B 0.1
C 0.01
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 0.1.

Q607.Find the answer of the series (-3) x (-3) x (-3):

Medium
A -3
B 27
C -27
D None of these
Sequences, Series & Reasoning CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: -27.

Q608.What is the square root of -25?

Medium
A 5
B -5
C -2.5
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q609.Let x = -4x + 4; the value of x will be:

Medium
A 4/5
B 5/4
C -4/3
D None of these
Algebra CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: 4/5.

Q610.If the sum of all 10 values in a data set is 10, then what will be the average?

Medium
A 1
B 5
C 10
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: 1.

Q611.Let (x^1/2) x (x^-1/2); then find the correct answer:

Medium
A 0
B 1
C -1/4
D None of these
Algebra CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 1.

Q612.Let (-2x)^3; then find the correct answer:

Medium
A 8x
B -8x
C -8x^3
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: -8x^3.

Q613.Let (x/2) - (x/4) = 2; then find the correct answer:

Medium
A 2
B 4
C 8
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 8.

Q614.Let x^(2/3) = 64; then find the value of x:

Medium
A 4
B 8
C 16
D None of these
Algebra CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q615.The angle made by two lines is called:

Medium
A Segment
B Vertex
C Rays
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2022

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q616.A polygon that consists of 8 sides is called:

Medium
A Nonagon
B Decagon
C Octagon
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Octagon.

Q617.A measure of angle which is the complement of itself is:

Medium
A 30 degrees
B 45 degrees
C 90 degrees
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 45 degrees.

Q618.A triangle has ______ vertices.

Medium
A 1
B 2
C 3
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 3.

Q619.The sum of three angles of an isosceles triangle is:

Medium
A 90 degrees
B 180 degrees
C 360 degrees
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 180 degrees.

Q620.How many endpoints are in a line?

Medium
A No endpoints
B One endpoint
C Two endpoints
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: No endpoints.