Showing 621–640 of 4795

Q621.The India's current president is :

Easy
A Pranab Mukherjee
B Venkalah Nadu
C patel
D Ram Nath Kovind
Computer Basics PMS 2020

Correct Answer: D

Q622.Which is used for web page and web adress?

Easy
A Search engine
B Software
C Both a & b
D None of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q623.Hybrid computer is:

Easy
A Digital
B Analog
C Both a & b
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q624.Microsoft outlook is as :

Easy
A Web server
B Web client
C E mail Server
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q625.Who founded Arya Samaj:

Easy
A Raja Ram Moham
B Mahatma Gandi
C Both a & b
D None of these \n
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q626.The famous Golden Gate Bridge is Situated at.

Easy
A New York
B New Jersey
C California
D San Francisco
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q627.In MS word short Key for font size:

Easy
A Ctrl + Shift + B
B Ctrl + Shift + F
C Ctrl + shift + E
D None of these
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: D

Q628.Where can you change the vertical alignment in Microsoft Word?

Easy
A Paragraph dialog box
B Formatting toolbar
C Page Setup dialog box
D Standard toolbar
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q629.Combination of digital and analog computer is?

Easy
A Main frame computer
B Mini computer
C Hybrid computer
D None of these
Computer Basics PPSC 2020

Correct Answer: C

Q630.Which of the following used for Internet?

Easy
A Modem
B Network card
C Both a and b
D None of these
Internet & Web PPSC 2020

Correct Answer: C

Q631.In MS. Excel you can zoom from

Easy
A 10 to 300%
B 10 to 400%
C 20 to 500%
D None of these
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: B

Q632.Virally infected cells in response to the presence of virus produce protein cells:

Easy
A Interferon
B byferon
C protein
D None of these
Computer Security PPSC 2020

Correct Answer: A

Q633.The World's famous bridge "Golden Gate' is located in:

Easy
A New York
B Sydney
C Mexico City
D San Francisco
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q634.What is meant by the term "Bullet Vote'?

Easy
A A vote which is yet to be cast in the election
B Decisive vote in the counting.
C A ballot in which electors confine their interest to a single issue or candidate.
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q635.The display device on a computer ;similar to a television screen is called:

Easy
A Motherboard
B Monitor
C Laptop
D Microprocessor
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q636.Which shortcut key is used to insert an end note in Ms word 2016?

Easy
A Ctrl+D
B ALT+Shift+D
C ALT+Ctrl+D
D Shift+Ctrl+D
MS Word PPSC 2020

Correct Answer: C

Q637.Statistical calculations and preparation tables and graphs can be done using:

Easy
A Excel
B PowerPoint
C Notepad
D Adobephotoshop
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: A

Q638.MS-Excel is a:

Easy
A Work book
B Design formate
C spreadsheet
D None of these
MS Excel PPSC 2020

Correct Answer: C

Q639.A new presentation can be created from:

Easy
A Blank presentation
B From existing presentation
C From design template
D All of above
MS PowerPoint PPSC 2020

Correct Answer: D

Q640."Jinnah of Pakistan" was written by

Easy
A Jaswant singh
B Stanley Wolpert
C Bal Ram Nanda
D LH Qureshi
Computer Networks PPSC 2020

Correct Answer: B