Showing 661–680 of 1996

Q661.Who is the current President of Azad Jammu and Kashmir?

Easy
A Chaudhry Latif Akbar (Acting)
B Sultan Mahmood Chaudhry
C Raja Faisal Mumtaz Rathore
D None of these
Pakistan National Affairs PPSC 2021

Correct Answer: A

Chaudhry Latif Akbar is serving as Acting President of Azad Jammu and Kashmir.

Q662.Who is the current Chairman of Pakistan’s Council of Islamic Ideology?

Easy
A Dr. Raghib Hussain Naeemi
B Dr. Qibla Ayaz
C Maulana Abdul Khabir Azad
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2021

Correct Answer: A

Dr. Raghib Hussain Naeemi is the current Chairman of the Council of Islamic Ideology.

Q663.Industrial Revolution started in:

Easy
A Great Britain
B France
C italy
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Industrial Revolution started in Great Britain.

Q664.Bolshevik revolution is related to:

Easy
A Russia
B France
C Ukraine
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: A

The Bolshevik Revolution is related to Russia.

Q665.European Union has how many members:

Easy
A 27
B 28
C 29
D None of these Office Assistant (
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: A

The European Union has 27 member states (post-Brexit).

Q666.2021 Asian Volley Ball Tournament Will be held in.

Easy
A Indonesia
B Japan
C Nepal
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

The 2021 Asian Volleyball tournament was scheduled to be held in Japan.

Q667.Who is the current Secretary-General of the OIC?

Easy
A Ismail Ould Cheikh Ahmed
B Hissein Brahim Taha
C Iyad Ameen Madani
D None of these
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: A

Ismail Ould Cheikh Ahmed is the current Secretary-General of the OIC.

Q668.Who is the current Director General of the IAEA?

Easy
A Yukiya Amano
B Rafael Mariano Grossi
C Mohamed ElBaradei
D None of these
International Organizations PPSC 2021

Correct Answer: B

Rafael Mariano Grossi is the current Director General of the IAEA.

Q669.The All Parties Conference was •a group of Indian political parties in 1928 headed by

Easy
A Pandit Moti Lal Nehru
B Raj Gopal Acharia
C Abul Qalam Azad
D Dr. M. A. Ansari
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: D

The 1928 All Parties Conference was headed by Dr. M.A. Ansari.

Q670.Who is the leader of Huriyyat Conference?

Easy
A Yaseen Malik
B All Gillani.
C Mir Wayaz Umar Farooq
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Mirwaiz Umar Farooq has led factions of the Hurriyat Conference.

Q671.Last Leap year was:

Easy
A 2018
B 2019
C 2020
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

The last leap year (relative to this question's period) was 2020.

Q672.Who IS the foreign minister of Russia?

Easy
A Yevgeny Primakov
B Sergey Lavrov
C Igor Ivanov
D None of these
International Affairs PPSC 2021

Correct Answer: B

Sergey Lavrov serves as Russia's Foreign Minister.

Q673.On 25 December 2020 which legendary Urdu writer died of Covid -19 Complications?

Easy
A Rahat Indori
B Sibte Arif
C Shams Ur Rahman Farooqi
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: C

Shamsur Rahman Farooqi, the renowned Urdu critic and writer, died of COVID-19 complications on 25 December 2020.

Q674.Dr. Arif Alvi issued an ordinance "Protection of Parents Ordinance"in:

Easy
A 5/7/2021 12:00:00 AM
B 5/8/2021 12:00:00 AM
C 5/9/2021 12:00:00 AM
D None of these
General MCQs PPSC 2021

Correct Answer: B

President Arif Alvi issued the Protection of Parents Ordinance on 8 May 2021.

Q675.Who is the current Speaker of the Punjab Assembly?

Easy
A Pervaiz Elahi
B Dost Muhammad Mazari
C Sibtain Khan
D Malik Muhammad Ahmad Khan
Pakistan National Affairs PPSC 2021

Correct Answer: D

Malik Muhammad Ahmad Khan is the current Speaker of the Punjab Assembly.

Q676.Who is the current Chief Minister of Sindh?

Easy
A Murad Ali Shah
B Qaim Ali Shah
C Arbab Ghulam Rahim
D None of these
Pakistan National Affairs PPSC 2021

Correct Answer: A

Murad Ali Shah is the current Chief Minister of Sindh.

Q677.Who is the current Chief of Air Staff of Pakistan?

Easy
A Mujahid Anwar Khan
B Air Chief Marshal Zaheer Ahmad Babar Sidhu
C Sohail Aman
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2021

Correct Answer: B

Air Chief Marshal Zaheer Ahmad Babar Sidhu is the current Chief of Air Staff.

Q678.Who is the current head of the Hamas political bureau?

Easy
A Mahmoud Abbas
B Khaled Mashal
C Khalil al-Hayya
D None of these
International Affairs PPSC 2021

Correct Answer: C

Khalil al-Hayya became head of the Hamas political bureau in July 2026.

Q679.On what date did India impose the major 2019 communications clampdown in occupied Kashmir?

Easy
A 8/5/2019 12:00:00 AM
B 8/15/2019 12:00:00 AM
C 8/25/2019 12:00:00 AM
D None of these
International Affairs PPSC 2021

Correct Answer: A

The major communications clampdown began on 5 August 2019.

Q680.2021 Olympics held in which country:

Easy
A Tokoyo
B Beijing
C Los Angleles
D None of these
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2021

Correct Answer: A

The 2021 (postponed 2020) Olympics were held in Tokyo, Japan.