Showing 681–700 of 2791

Q681.Synonym of "Sagacious":

Hard
A Foolish
B Wise
C Stupid
D Ignorant
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Sagacious" means having or showing keen mental discernment; wise.

Q682.Synonym of "Tepid":

Medium
A Hot
B Lukewarm
C Cold
D Boiling
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Tepid" means only slightly warm; lukewarm.

Q683.Synonym of "Ubiquitous":

Hard
A Rare
B Present everywhere
C Absent
D Hidden
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Ubiquitous" means present, appearing or found everywhere.

Q684.Synonym of "Vacuous":

Hard
A Intelligent
B Empty
C Thoughtful
D Clever
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Vacuous" means having or showing a lack of thought or intelligence.

Q685.Synonym of "Wane":

Medium
A Increase
B Decrease
C Grow
D Rise
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Wane" means to decrease in vigor or extent.

Q686.Antonym of "Compliant":

Medium
A Obedient
B Defiant
C Yielding
D Submissive
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Compliant" means ready to comply; antonym is "defiant".

Q687.Antonym of "Diaphanous":

Hard
A Transparent
B Opaque
C Clear
D Thin
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Diaphanous" means very delicate and translucent; antonym is "opaque".

Q688.Antonym of "Ebullience":

Hard
A Enthusiasm
B Lethargy
C Energy
D Excitement
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Ebullience" means cheerful enthusiasm; antonym is "lethargy".

Q689.Antonym of "Exiguous":

Hard
A Scanty
B Abundant
C Limited
D Meager
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Exiguous" means very small in amount; antonym is "abundant".

Q690.Antonym of "Fanatical":

Medium
A Extreme
B Moderate
C Passionate
D Devoted
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Fanatical" means filled with excessive enthusiasm; antonym is "moderate".

Q691.Antonym of "Gaunt":

Medium
A Thin
B Plump
C Bony
D Lean
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Gaunt" means thin and haggard; antonym is "plump".

Q692.Antonym of "Hamper":

Medium
A Obstruct
B Facilitate
C Hinder
D Block
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Hamper" means to hinder; antonym is "facilitate".

Q693.Antonym of "Impede":

Easy
A Block
B Assist
C Hinder
D Obstruct
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Impede" means to obstruct; antonym is "assist".

Q694.Antonym of "Jovial":

Easy
A Cheerful
B Gloomy
C Happy
D Merry
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Jovial" means cheerful and friendly; antonym is "gloomy".

Q695.Antonym of "Kindle":

Easy
A Ignite
B Extinguish
C Arouse
D Start
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Kindle" means to set fire; antonym is "extinguish".

Q696.Antonym of "Languid":

Medium
A Weak
B Energetic
C Dull
D Tired
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Languid" means lacking energy; antonym is "energetic".

Q697.Antonym of "Meticulous":

Medium
A Careful
B Careless
C Precise
D Thorough
Vocabulary PPSC

Correct Answer: B

"Meticulous" means showing great attention to detail; antonym is "careless".

Q698.Antonym of "Nonchalant":

Hard
A Casual
B Concerned
C Indifferent
D Relaxed
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Nonchalant" means casually calm; antonym is "concerned".

Q699.Antonym of "Oblivious":

Easy
A Unaware
B Aware
C Ignorant
D Forgetful
Vocabulary PMS

Correct Answer: B

"Oblivious" means unaware; antonym is "aware".

Q700.Antonym of "Pacify":

Medium
A Calm
B Agitate
C Soothe
D Appease
Vocabulary CSS

Correct Answer: B

"Pacify" means to make calm; antonym is "agitate".