Showing 681–700 of 1905

Q681.Solve 4/5 -3/7?

Medium
A 8/12
B 13/35
C 29/35
D 1/35
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q682.x / 6 = x + 12/42 what is the value of 6 / (x')?

Medium
A 9
B 1
C 3
D 5
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q683.Solve: Solve + Log7x?

Medium
A log 3 * 7x ^ 2
B log 21x (C) log 3 * 7x ^ 2
C log_3(7x)
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q684.2x - 5y = 8, ax + 10y = - 8 In the system of equations constants. If the system has infinitely many solutions, what is the value of a?

Medium
A 8
B -4
C 4
D 2
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: C

Q685.If the area of a circle is 9√3 find its circumference?

Medium
A 18Π
B 6√Π√3
C 3√3Π
D √
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: C

Q686.n a race, if A beats B by 50m or 10 seconds, then how long does it take A to finish the race?

Medium
A 210 sec
B 180 sec
C 190 sec
D 200 sec
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q687.A two-digit number is such that the digit in the ones place is 2.5 times the digit in the tens place, and the difference between the number and its reverse is 25. Find the number?

Medium
A 72
B 25
C 52
D 27
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q688.If each interior angle of a polygon is 162 calculate the number of sides?

Medium
A 22
B 18
C 20
D 24
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: C

Q689.71. f the principal amount is Rs. 15580, interest rate is 5% for a year and a half. Calculate the simple interest?

Medium
A Rs. 1168.5
B Rs. 1169.5
C Rs. 1234.5
D Rs.1558
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: A

Q690.f a man were to sell his chair for RS: 720. He would lose 25% to gain 25% he should sell it for?

Medium
A 1200
B 900
C 1000
D 960
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q691.If log2>x=5 what is the value of x?

Medium
A 25
B 5
C 10
D 32
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: D

Q692.On March 21, 2006, Pakistan successfully test-fired a cruise missile with a range of?

Medium
A 1000 km
B 300 km
C 500 km
D 700 km
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q693.The duration of World War 1 was?

Medium
A 1915-1920
B 1912-1918
C 1914-1919
D 1914-1918
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: D

Q694.Given f(x) = 3x ^ 2 + 2x + 4 what is the value of f(3)?

Medium
A 34
B 40
C 42
D 37
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q695.The expression is: n - 1 ^ 2 + 1 ^ 3 +1^ 3 ....1^ 50 What is the simplified form of expression?

Medium
A n + 51
B n + 49
C n + 50
D n + 1
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q696.The surface area of a cube is 96cm. what is the volume of the cube?

Medium
A 64cm
B 96cm
C 128cm
D 216cm
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q697.f(x) = 2x-2-4x+3, f(g)=2x=1, what is the value of f (g(2))?

Medium
A 33
B 30
C 31
D 32
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q698.A person's income increased from Rs. 7,800 to Rs. 10,500 in 3 years. What is the percentage increase in income?

Medium
A 36%
B 30%
C 30.33%
D 34.62%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: D

Q699.Simplify the expression: 2 ^ 2 + |2| + |- 2| - 2 ^ 2?

Medium
A 8
B 6
C 4
D 2
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q700.The area of a rectangular field is 17 m by 13 m. If the cost of tiling is 70 per square meter, what is the total cost of tiling the field?

Medium
A 12500
B 15470
C 18700
D 20470
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: B