Showing 741–760 of 1905

Q741.40 men completed 1/3 of work in 40 days. To complete this remaining work in 50 days. How many more men are required ?

Medium
A 25
B 24
C 23
D 22
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q742.Y= 1.30x -1.50 A bank tailor uses the equation evolve to exchange US dollars into euro where why is the Euro amount and axis the US dollar amount which of the following is the best interpretation of the 1.50 in the equation ?

Medium
A The Bank charge 1.50 euro to do the currency exchange
B The Bank uses the 2.1
C The Bank uses the 3.1
D None of these
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q743.How much nautical miles a Pakistani included in exclusive economic zone?

Medium
A 100m
B 200m
C 300m
D 400m
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q744.Length of Pakistan and Iran border is?

Medium
A 800km
B 900km
C 1000km
D 500km
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q745.Tenure of Zulfiqar ALi Bhuttto as a president?

Medium
A 1971-1973
B 1972-1975
C 1970-1972
D 1973-1975
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q746.World's total oil reservoirs lies in Arctic region?

Medium
A 13%
B 12%
C 11%
D 10%
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q747.2/x+2=3/2, find the value of X?

Medium
A -2/3
B 2/3
C 4/-3
D 5/2
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q748.Find the value of 5,11,19,29,----?

Medium
A 41
B 42
C 43
D 44
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q749.Find the value 3, 6, 12 , 21, 33 , 48 ?

Medium
A 60
B 65
C 66
D 67
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q750.Find the wrong one 50, 34 , 26 , 22 , 18 ?

Medium
A 34
B 26
C 18
D 50
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q751.40 % 0f number 380 is ?

Medium
A 150
B 152
C 154
D 156
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q752.A train moves 240 km with uniform speed of the train is increased by 4km per hour it takes 0.5 hour less to cover the same journey find the speed of the train.

Medium
A 30 km per hour
B 40 km per hour
C 50 km per hour
D 60 km per hour
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q753.Which photoreceptors detect color?

Medium
A Cones
B Triangle state
C rectangle state
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q754.Normal calcium level in human blood?

Medium
A 8.5 - 10.5 mg/dl
B 8- 10 mg/dl
C 7-10 mg / dl
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q755.What is 36% of 1450000?

Medium
A 52,000
B 53,000
C 54,000
D 55,000
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q756.If radius of a sphere is 2r , find the volume.

Medium
A v = 32/3r3
B 32/3
C 34/3
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q757.Average of 10 students is 80; average becomes 85 after 5 more students join. Total marks of new 5 students ?

Medium
A 475
B 480
C 485
D 490
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: B

Q758.if x.y=11.9 and x2=y2-xy=103. find x and y?

Medium
A x=11,y=9
B x=10,y=6
C x=9,y=10
D None of these
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q759.Interpretation of 2000 in expression 1,000+2,000xc.?

Medium
A The average price of a used car at the dealership
B The maximum price of a used car at the dealership
C Both
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: A

Q760.Who presided over the 1940 Muslim League session?

Medium
A Allama Iqbal
B Quid-e-Azam
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B