Showing 761–780 of 1905

Q761.If Sin(x) =4/5, find cos(2x) ?

Medium
A _7/25
B 7/24
C 8/20
D 9/26
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q762.Of X:Y=11:8 and Y:Z= 6:7, find X:Z?

Medium
A 33:32
B 33:28
C 28:33
D 33:35
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q763.Find the LCM of 30 and 36?

Medium
A 180
B 170
C 160
D 150
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q764.If 20% of a number is 18, what is the number?

Medium
A 70
B 80
C 90
D 100
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q765.Right to free education of 5-16 years is given in which article?

Medium
A Article 25
B Article 25-A
C Article 26
D Article 27
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q766.Prior to how many days a notice about authority's meeting is served?

Medium
A 2 days
B 3 days
C 4 days
D 5 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q767.Before imposing penalty for resuming tenancy the collector must give written notice..... to rectify breach?

Medium
A At least 2 months
B At least 3 months
C At least 1 one month
D None of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q768.Article 25 -A for?

Medium
A 5-10 years free education
B 5-16 years free education
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q769.Appeal to commissioner in price control act within how many days?

Medium
A 6 days
B 7 days
C 8 days
D 9 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q770.In land revenue tax should be equal to?

Medium
A Not less than 10 %
B Less than 10 %
C Less than 5 %
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q771.Investigation Officer arrest under?

Medium
A 26-3B
B 26-3C
C 26-3F
D Section 27
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q772.Trial completed in how many days?

Medium
A 10 days
B 20 days
C 30 days
D 40 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q773.Recovery of rent pay in how many days included extra time in Pera rule?

Medium
A 10 days
B 15 days
C 20 days
D 25 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q774.Secretary issue notice of meeting in how many days in pera rule?

Medium
A 2 days
B 3 days
C 4 days
D 5 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q775.Seal premises for how many days in price control?

Medium
A 5 days
B 6 days
C 7 days
D 8 days
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q776.Right to education age in constitution?

Medium
A 5-10 years
B 4-14 years
C 5-15 years
D 5-16 years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q777.Penalty under section 33 of colonization?

Medium
A Rigorous imprisonment of 6 months
B Rigorous imprisonment of 5 months
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q778.A bicycle makes 4000 revolutions to cover a distance of 8 km. Find the diameter of its wheel:

Medium
A 0.65m
B 0.63m
C 0.67m
D None of these
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q779.A car travels a distance of 48 km at a speed of 12 km/h. The time taken to cover this distance is:

Medium
A 3 hours
B 4 hours
C 5 hours
D 6 hours
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q780.Complete the series: 1/3, 2/7, 4/15, 8/31, ___, 32/127:

Medium
A 16/63.
B 15/64
C 14/66
D 13/67
Sequences, Series & Reasoning PPSC 2025

Correct Answer: A