Showing 61–80 of 511

Q61.Complete the analogy: ALGEBRA : MATHEMATICS :: COLLEGE:?

Medium
A literature
B Student
C School
D university
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: D

Q62.Choose the correct analogy? Filter: Water

Medium
A Censor: Play
B Curtail: Activity
C Expunge: Book
D Edit: Text
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q63.Analogy: Judge : Court : Teller : ----

Medium
A Bank
B Business
C School
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q64.Select analogy: Fish : School:

Medium
A Lion: Pride
B Goal:House
C Hate:Detest
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q65.Analogy: Jar: container

Medium
A Vase: Flower
B Bottle : Milk
C Cow: Meat
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q66.Analogy of Breeze: Hurricane?

Medium
A Whisper :Scream
B Courageous : Timorous
C Timid: Goodness
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q67.Analogy: Robin:Bird:Bee:?

Medium
A Hive
B Insect
C fly
D
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: B

Q68.Analogy Stubborn: obstinate::

Medium
A gloomy: morose
B Duck:Chick
C Snake: Slither
D None of These
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q69.Next number in the series 6,9,18,45,126,?

Medium
A 300
B 269
C 369
D None of these
Puzzles & Problem Solving PPSC 2025

Correct Answer: C

Q70.Next number in the series: 1,1,2,6,24:

Medium
A 1
B 12
C 24
D None of These
Puzzles & Problem Solving PPSC 2025

Correct Answer: D

Q71.Analogy, Thirst: Parched: ?

Medium
A fever: flushed
B Sad : Happy
C Pale : Color
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: A

Q72.Cat: Kitten Analogy?

Medium
A Hen: Cock
B Duck: Geese
C Snake: Slither
D Cow: Calf
Analogies & Classification PPSC 2025

Correct Answer: D

Q73.The analogy of Chide: Pillory is?

Medium
A Intransigent: Control
B Referee: Field
C Caution: Warning
D Humor: Mollycoddle
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: D

The analogy of Chide: Pillory is Humor: Mollycoddle.

Q74.Choose the correct analogy Talk: Stammer?

Medium
A Play: Speak
B Walk: Stagger
C Scribble: Walk
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: B

Walk: Stagger is the correct factual response to “Choose the correct analogy Talk: Stammer”.

Q75.Choose the correct analogy: Young: Old: Morning?

Medium
A Late
B Night
C Early
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: B

Night is the correct factual response to “Choose the correct analogy: Young: Old: Morning”.

Q76.Choose the correct analogy. Talk :Stammer

Medium
A Walk :Stagger
B Play.:Speak
C Scribble :Walk
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: A

Walk :Stagger is the correct factual response to “Choose the correct analogy. Talk :Stammer”.

Q77.Choose the correct analogy Young : Old : :Morning

Medium
A Late
B Night
C Early
D Evening
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: D

Evening is the correct factual response to “Choose the correct analogy Young : Old : :Morning”.

Q78.Choose the correct analogy poet : poem: Choreography:_____

Medium
A Drama
B Masque
C Ballet
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the correct analogy poet : poem: Choreography:Ballet.

Q79.Choose the correct analogy here: there: She:_____

Medium
A I
B He
C They
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose the correct analogy here: there: She:He.

Q80.Choose the correct analogy Poet:Poem :Choreography:__________

Medium
A Drama
B Masque
C Ballet
D None of these
Analogies & Classification PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the correct analogy Poet:Poem :Choreography:Ballet.