Showing 781–800 of 2791

Q781.Who wrote "Frankenstein"?

Easy
A Jane Austen
B Mary Shelley
C Emily Bronte
D Charlotte Bronte
Literature & Literary Terms PPSC

Correct Answer: B

"Frankenstein" (1818) was written by Mary Shelley.

Q782.Who wrote "Moby-Dick"?

Medium
A Mark Twain
B Herman Melville
C Nathaniel Hawthorne
D Henry James
Literature & Literary Terms CSS

Correct Answer: B

"Moby-Dick" (1851) was written by Herman Melville.

Q783.Who wrote "Ode to a Nightingale"?

Medium
A William Wordsworth
B Percy Shelley
C John Keats
D Lord Byron
Literature & Literary Terms PMS

Correct Answer: C

"Ode to a Nightingale" was written by John Keats.

Q784.Who wrote "The Canterbury Tales"?

Medium
A William Shakespeare
B Geoffrey Chaucer
C Edmund Spenser
D John Milton
Literature & Literary Terms CSS

Correct Answer: B

"The Canterbury Tales" were written by Geoffrey Chaucer.

Q785.Who wrote "The Merchant of Venice"?

Easy
A Christopher Marlowe
B Ben Jonson
C William Shakespeare
D Francis Bacon
Literature & Literary Terms CSS

Correct Answer: C

"The Merchant of Venice" is a play by Shakespeare.

Q786."Back out" means:

Easy
A Move backward
B Withdraw from a commitment
C Support someone
D Return home
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: B

"Back out" means to withdraw from a promise or commitment.

Q787."Bring about" means:

Easy
A Carry something
B Cause to happen
C Arrive
D Bring near
Word Usage & Spelling PMS

Correct Answer: B

"Bring about" means to cause something to happen.

Q788."Live up to" means:

Medium
A Be taller
B Meet expectations
C Live longer
D Surpass
Word Usage & Spelling PMS

Correct Answer: B

"Live up to" means to achieve what is expected.

Q789."Look up" means:

Easy
A Look at sky
B Search for information
C Watch something
D Examine closely
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: B

"Look up" means to search for information in a reference.

Q790."Make up" means:

Easy
A Destroy
B Invent or reconcile
C Decrease
D Remove
Word Usage & Spelling PPSC

Correct Answer: B

"Make up" means to invent or to reconcile after a disagreement.

Q791.Choose correctly spelled:

Easy
A Grammer
B Grammar
C Gramer
D Grammarr
Word Usage & Spelling PPSC

Correct Answer: B

Correct spelling is "Grammar".

Q792.Choose correctly spelled:

Easy
A Calender
B Calander
C Calendar
D Callender
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: C

Correct spelling is "Calendar".

Q793.Choose correctly spelled:

Easy
A Foriegn
B Forein
C Foreign
D Foregn
Word Usage & Spelling PMS

Correct Answer: C

Correct spelling is "Foreign".

Q794.Choose correctly spelled:

Easy
A Hieght
B Height
C Hight
D Hiegt
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: B

Correct spelling is "Height".

Q795.Choose correctly spelled:

Medium
A Mischevious
B Mischievious
C Mischievous
D Mischeivous
Word Usage & Spelling PPSC

Correct Answer: C

Correct spelling is "Mischievous".

Q796.Choose correctly spelled:

Hard
A Conscientious
B Consciencious
C Conscentious
D Consciencous
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: A

Correct spelling is "Conscientious".

Q797.Choose correctly spelled:

Hard
A Bureaucracy
B Beaurocracy
C Burocracy
D Beurocracy
Word Usage & Spelling PMS

Correct Answer: A

Correct spelling is "Bureaucracy".

Q798.Choose correctly spelled:

Hard
A Exhilaration
B Exileration
C Exhileration
D Exhilarasion
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: A

Correct spelling is "Exhilaration".

Q799.Choose correctly spelled:

Medium
A Millenium
B Milennium
C Millennium
D Millenneum
Word Usage & Spelling PPSC

Correct Answer: C

Correct spelling is "Millennium" (double l, double n).

Q800.Choose correctly spelled:

Easy
A Relevent
B Relevant
C Relevent
D Relavent
Word Usage & Spelling CSS

Correct Answer: B

Correct spelling is "Relevant".