Showing 801–820 of 1905

Q801.A man ran at a speed 4 kmph and reached 30 minutes late if he ran at the speed of 5 kmph he reached 15 minutes earlier. what is the distance of the journey?

Medium
A 15km
B 12km
C 10km
D 5km
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: A

Q802.If a person drives his car in the speed 50 miles per hour, how far can he cover in 2.5 hours?

Medium
A 100 miles
B 125 miles
C 130 miles
D 150 miles
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q803.If the length of a tangent from a point A at distance 5 cm from the center of the circle is 4 cm, then the radius of the circle is ?

Medium
A 2 cm
B 3 cm
C 4 cm
D 5 cm
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q804.3^y = 1/9, find y

Medium
A 2
B -2
C 3
D -3
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q805.A mobile phone costs Rs. 64,800 after including 8% GST, What is the original price before tax?

Medium
A Rs. 59,800
B Rs. 60,000
C Rs. 61,200
D Rs. 62,000
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q806.In Lucknow pact, __ agreed to give __ seats to Muslims in the council.

Medium
A Muslim League, 1/4
B Congress, 1/3
C Congress, 1/2
D None of these
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: B

Q807.The rest stroke volume per beat of heart?

Medium
A 40-80ml
B 40-60ml
C 60-80ml
D 70-90ml
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q808.A car arrived at a town at 15:06 after traveling 51/4 hours. Find the time the car started this journey:

Medium
A 7:51
B 8:51
C 9:30
D 9:51
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q809.In a triangle xyz if p and q are the mid point of xy and XZ respectively. If yz is equal to 8 and yz is parallel to PQ then find the value of PQ:

Medium
A 4
B 6
C 8
D 10
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q810.The cost of the fencing of a square park of side 50m at the rate of 8 rupees per meter:

Medium
A 1500
B 1800
C 1600
D 2100
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q811.0.085/0.017 =

Medium
A 2
B 5
C 7
D 9
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q812.(8.73 x 8.73 x 8.73 + 4.27 x 4.27 x 4.27 / (8.73 x 8.73 - 8.73 x 4.27 + 4.27 x 4.27) is equal to:

Medium
A 7
B 12
C 13
D 16
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q813.A bus covers a distance of 400 km with a speed of 20 km/h.What time is taken by the bus to cover this distance:

Medium
A 10 hours
B 20 hours
C 30 hours
D 26 hours
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q814.Opening event of men heptathlon is:

Medium
A 60m
B 40m
C 70m
D 50m
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q815.1 GB=

Medium
A 1010 MB
B 1024 MB
C 1034 MB
D 1030 MB
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q816.Distance between Moon and earth is :

Medium
A 300000km
B 320000km
C 330000km
D 380000km
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: D

Q817.Earth Atmosphere extends to height of roughly above the Earth surface:

Medium
A 10,000 km
B 20,000 km
C 25,000 km
D 30,000 km
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q818.The perimeter of a triangle with vertices (0,4), (0,0) and (3,0) is.

Medium
A 10
B 12
C 15
D 20
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: B

Q819.The asset after 25% increase per year the amount become 445,00000, what is the value of asset before one year is:

Medium
A 356,0000
B 306,0000
C 336,0000
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q820.A number is multiplied by 3 instead of dividing 3 what percentage of number increased of desired value:

Medium
A 200%
B 700%
C 900%
D 1000%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: C