Showing 821–840 of 1905

Q821.If the circumference of a circle and the perimeter of a square are equal, then Area of the circle _____ area of the square:

Medium
A Greater than
B Smaller than
C Equal to
D All of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q822.On Friday 170 teacher present out of 200 what percentage of teacher was present on that day?

Medium
A 80%
B 85%
C 90%
D 95%
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: B

Q823.For 3x+2y=7 and 6x+my=14 Find the value of m for which the system of equations has infinitely many solutions:

Medium
A 4
B 5
C 6
D 7
Algebra PPSC 2025

Correct Answer: A

Q824.In April 2025, EU aid 1.6 million euros for:

Medium
A Palestine
B Libya
C Yemen
D Congo
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q825.What is the Altitude of Murree:

Medium
A 7500ft
B 7500m
C 500ft
D 500m
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q826.The salaries of A,B,C are in the ratio 2:3:5 . If the increments of 15% , 10% and 20% are allowed respectively in their salaries , then what will be the new ratio of their salaries?

Medium
A 23:33:60
B 33:60;23
C 60:23:33
D None of These
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: A

Q827.After partition Election of Punjab Assembly held in?

Medium
A 31 March 1951
B 31 March 1957
C 31 March 1959
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q828.Indus valley civilization was Discovered by:

Medium
A John Marshal in 1924
B Marshal D Teach in 1930
C Ibrahim John in 1913
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q829.Lesser Himalaya average height :

Medium
A 1600-3600
B 1700-4600
C 1800-4600
D None of these
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: C

Q830.A car move with the speed of 55km/hr what distance can be completed in 12 minutes:

Medium
A 7km
B 11km
C 18km
D None of These
Time, Work & Speed PPSC 2025

Correct Answer: B

Q831.If x+y=6 and 4x-y=4 then find the value of x:

Medium
A 1
B 2
C 3
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q832.A sum of 12500 amount to Rs. 15500 in 4 years at simple rate of interest. What is rate of interest:

Medium
A 16%
B 7%
C 6%
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: C

Q833.World bank issued that World growth rate for 2025-26 will be:

Medium
A 2.7
B 2.1
C 1.6
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q834.In which tenure Ghulam ishaq khan remained as chairman senate:

Medium
A 1995-1998
B 1980-1985
C 1985-1988
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q835.Total Area of Sinai peninsula:

Medium
A 67000km
B 60000km
C 77000km
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2025

Correct Answer: A

Q836.If |n-2|=10 what is the sum of two possible values of n:

Medium
A 1
B 4
C 6
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q837.Least value of 39/26 is:

Medium
A 3/5
B 2/3
C 3/2
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q838.The capacity of a cuboidal tank is 50000 litres of water. Find the breadth of the tank,if its length and depth are respectively 2.5 m and 10 m:

Medium
A 4m
B 1m
C 7m
D None of These
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q839.At simple interest, a sum becomes 3 times in 20 yr. Find the time, in which the sum will be double at the same rate of interest:

Medium
A 1 years
B 6 years
C 10 years
D None of These
Profit, Loss & Interest PPSC 2025

Correct Answer: C

Q840.The discount price of a book is 20% less than the retail price. James manages to purchase the book at 30% off the discount price at a special book sale. What percent of the retail price did James pay?

Medium
A 56%
B 86%
C 67%
D None of These
Percentage, Ratio & Average PPSC 2025

Correct Answer: A