Showing 881–900 of 2791

Q881.Synonym of "Urgent" is:

Hard
A pressing
B optional
C unimportant
D casual
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Urgent means requiring immediate action.

Q882.Synonym of "Vague" is:

Hard
A unclear
B specific
C precise
D definite
Vocabulary FPSC

Correct Answer: A

Vague means uncertain or unclear in meaning.

Q883.Synonym of "Withstand" is:

Hard
A endure
B collapse
C yield
D surrender
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Withstand means to remain undamaged by pressure.

Q884.Synonym of "Yield" is:

Hard
A produce
B resist
C refuse
D withhold
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

Yield means to produce or provide.

Q885.Synonym of "Zealous" is:

Hard
A enthusiastic
B apathetic
C indifferent
D cold
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Zealous means having great energy or enthusiasm.

Q886.Antonym of "Artificial" is:

Easy
A natural
B fake
C synthetic
D man-made
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Artificial means made by humans; antonym is natural.

Q887.Antonym of "Bold" is:

Easy
A timid
B brave
C confident
D daring
Vocabulary FPSC

Correct Answer: A

Bold means fearless; antonym is timid.

Q888.Antonym of "Complex" is:

Easy
A simple
B complicated
C intricate
D elaborate
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Complex means not simple; antonym is simple.

Q889.Antonym of "Dawn" is:

Easy
A dusk
B sunrise
C morning
D daybreak
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

Dawn is beginning of day; antonym is dusk.

Q890.Antonym of "Expand" is:

Easy
A contract
B enlarge
C increase
D spread
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Expand means grow larger; antonym is contract.

Q891.Antonym of "Fertile" is:

Easy
A barren
B productive
C fruitful
D lush
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Fertile means producing abundant vegetation; antonym is barren.

Q892.Antonym of "Gloomy" is:

Easy
A cheerful
B sad
C dark
D depressed
Vocabulary FPSC

Correct Answer: A

Gloomy means dark/depressed; antonym is cheerful.

Q893.Antonym of "Harmony" is:

Easy
A discord
B agreement
C unity
D peace
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Harmony means agreement; antonym is discord.

Q894.Antonym of "Hostile" is:

Easy
A friendly
B aggressive
C adverse
D antagonistic
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

Hostile means unfriendly; antonym is friendly.

Q895.Antonym of "Idle" is:

Easy
A active
B lazy
C inactive
D sluggish
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Idle means not active; antonym is active.

Q896.Antonym of "Justice" is:

Medium
A injustice
B fairness
C equity
D right
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Justice means fairness; antonym is injustice.

Q897.Antonym of "Kindle" is:

Medium
A extinguish
B ignite
C light
D spark
Vocabulary FPSC

Correct Answer: A

Kindle means ignite; antonym is extinguish.

Q898.Antonym of "Liberal" is:

Medium
A conservative
B generous
C open
D broad
Vocabulary CSS

Correct Answer: A

Liberal often contrasts with conservative.

Q899.Antonym of "Mature" is:

Medium
A immature
B adult
C ripe
D developed
Vocabulary PMS

Correct Answer: A

Mature means fully developed; antonym is immature.

Q900.Antonym of "Maximum" is:

Medium
A minimum
B highest
C greatest
D peak
Vocabulary PPSC

Correct Answer: A

Maximum means highest; antonym is minimum.