Showing 921–940 of 1905

Q921.If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27.What is the original fraction?

Medium
A 1 ½
B 2.66666666666667
C 8/27/2026 12:00:00 AM
D None of theses
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

2 2/3 is the correct factual response to “If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27.What is the original fraction”.

Q922.A starts a business with RS.4000 and B joins the business 4 months later with an investment of Rs. 5000. After a year, they earn a profit of Rs. 22000. Find the shares of A and B?

Medium
A 1000012000
B 1200010000
C 2400020000
D 2000010000
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

12000,10000 is the correct factual response to “A starts a business with RS.4000 and B joins the business 4 months later with an investment of Rs. 5000. After a year, they earn a profit of Rs. 22000. Find the shares of A and B”.

Q923.If Rs. 4 becomes Rs. 10 in 50 years at simple interest then rate of interest is

Medium
A 0.025
B 0.03
C 0.05
D None of these
Profit, Loss & Interest PPSC 2022

Correct Answer: B

If Rs. 4 becomes Rs. 10 in 50 years at simple interest then rate of interest is 3%.

Q924.When 35 = 3n-1 then n is

Medium
A 5
B 6
C 4
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

When 35 = 3n-1 then n is 6.

Q925.1000 tickets bought at the price of 5$ and 800 tickets bought at 15$ then the demand curve is shift is

Medium
A 1
B 80
C 29221
D - 1/80
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

1000 tickets bought at the price of 5$ and 800 tickets bought at 15$ then the demand curve is shift is - 1/80.

Q926.What is meant by linear equation

Medium
A First degree
B Second degree
C Third degree
D None of these
Algebra PPSC 2022

Correct Answer: A

Meant by linear equation is First degree.

Q927.If the volume of a cylinder is 360 cm, what is the volume of a cone with the same height and base?

Medium
A 90 cm
B 120 cm
C 180 cm
D 270 cm
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

120 cm is the correct factual response to “If the volume of a cylinder is 360 cm, what is the volume of a cone with the same height and base”.

Q928.GSP+ has been very beneficial for Pakistani business increasing their exports to the EU market by

Medium
A 0.62
B 0.65
C 0.68
D 0.72
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

65% is the correct factual response to “GSP+ has been very beneficial for Pakistani business increasing their exports to the EU market by”.

Q929.Expansion of urbanization in Canada in?

Medium
A 1850-1921
B 1850-1925
C 1890-1950
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1850-1921 is the correct factual response to “Expansion of urbanization in Canada in”.

Q930.When upper leeward stop the angle of pile of sand dunes is?

Medium
A 32-34 degree
B 30-32 degree
C 33-34 degree
D 35-36 degree
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: A

When upper leeward stop the angle of pile of sand dunes is 32-34 degree.

Q931.The wind speed between 105-136 km/h normally results in?

Medium
A Moderate damage
B Minor damage
C Severe damage
D Considerable damage
Time, Work & Speed PPSC 2022

Correct Answer: A

Moderate damage is the correct factual response to “The wind speed between 105-136 km/h normally results in”.

Q932.If the radius of circle is 1 cm then the area of circle is?

Medium
A 314 cm²
B 314 mm
C 314mm2
D None of these
Geometry & Mensuration PPSC 2022

Correct Answer: C

If the radius of circle is 1 cm then the area of circle is 314mm2.

Q933.Three fifth students speak Spanish and one fourth speaks Italian how many percent speaks French?

Medium
A 0.35
B 0.15
C 0.4
D 0.45
Percentage, Ratio & Average PPSC 2022

Correct Answer: B

15% is the correct factual response to “Three fifth students speak Spanish and one fourth speaks Italian how many percent speaks French”.

Q934.A takes 6 days less than the time taken by B to finish a piece of work. If both A and B together a can finish it in 4 days, find the time taken by B to finish the work?

Medium
A 12 days
B 10 days
C 14 days
D 16 days
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

12 days is the correct factual response to “A takes 6 days less than the time taken by B to finish a piece of work. If both A and B together a can finish it in 4 days, find the time taken by B to finish the work”.

Q935.Each day, Robert eats 40% of the pistachios left in his jar at that time. At the end of the secondday, 27 pistachios remain. How many pistachios were in the jar at the start of the first day?

Medium
A 95
B 75
C 30
D 85
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

75 is the correct factual response to “Each day, Robert eats 40% of the pistachios left in his jar at that time. At the end of the secondday, 27 pistachios remain. How many pistachios were in the jar at the start of the first day”.

Q936.Salman bought a TV for Rs. 8,800 including GST at 10%. What is the original cost of the TV?

Medium
A Rs.8200
B Rs.8800
C Rs.8000
D Rs.7920
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Rs.8000 is the correct factual response to “Salman bought a TV for Rs. 8,800 including GST at 10%. What is the original cost of the TV”.

Q937.1 km equals to how many metres?

Medium
A 1000 metres
B 100 metres
C 10000 metres
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

1000 metres is the correct factual response to “1 km equals to how many metres”.

Q938.. A membership website offers video tutorials on programming. The number of members, mt, subscribed to the site can be estimated by the equation, m = 500 + 200n where is the number of videos available on the site. Based on the equation, which of the following statements is true?

Medium
A The site initially made 200 videos available to members
B For every one additional video, the site gains 500 new members
C The site was able to get 500 members without any available videos
D The site gains 500 new members for every 200 additional videos available on the site
Algebra PPSC 2022

Correct Answer: C

The site was able to get 500 members without any available videos is the correct factual response to “. A membership website offers video tutorials on programming. The number of members, mt, subscribed to the site can be estimated by the equation, m = 500 + 200n where is the number of videos available on the site. Based on the equation, which of the following statements is true”.

Q939.2x / 2y = 23 what is the value of x?

Medium
A 2y
B y + 2
C 2y + 1
D y + 3
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Y + 3 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q940.Delhi captured by British in how many days?

Medium
A Five days
B Three days
C Seven days
D Nine days
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: D

Nine days is the correct factual response to “Delhi captured by British in how many days”.