Showing 941–960 of 4795

Q941.In excel: (A20:A30) means:

Easy
A range of cell from cell A20 to cell A30
B range of rows from A20 to A30
C cells name A20 and A30 only
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q942.Full form of PDF?

Easy
A Portable Document Format
B Portable Document File
C Pending Document Format
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q943.Python language is used for:

Easy
A Software Development
B Web development
C both
D None of these
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: C

Q944.Which software is used for video meeting:

Easy
A Zoom
B PERA
C MS Word
D None of these
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: A

Q945.Which is used to locate website :

Easy
A Code
B URL
C IP
D None of these
Internet & Web PPSC 2025

Correct Answer: B

Q946.Excel formula for addition:

Easy
A Sum()
B Add ()
C Both
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q947.Which short key is used for spell check:

Easy
A F1
B F5
C F7
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q948.Cyber crime act is mainly according to which act:

Easy
A PECCA ACT
B Peace Act
C both
D None of these
Computer Security PMS 2025

Correct Answer: A

Q949.Cell reference in excel shows in:

Easy
A Formula Bar
B Comments
C Tab bar
D None of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: A

Q950.Which toolbar bar is at the top of MS word:

Easy
A Title bar
B format bar
C task bar
D None of these
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: A

Q951.Which Computer in not based on size:

Easy
A Micro
B Mini
C Super
D Digital
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q952.By Default, how many worksheets in excel:

Easy
A 0
B 1
C 2
D 3
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: B

Q953.From which tab header and footer can be added?

Easy
A Formate
B Insert
C Design
D Home
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q954.How to add comment in MS word?

Easy
A Review tab
B right click
C left click
D All of these
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: A

Q955.What is IF function in excel?

Easy
A Logical comparisons
B Analoug Function
C Mathematical Function
D All of these
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: B

Q956.Which Caused Malaria?

Easy
A Plasmodium
B Virus A
C Virus B
D None of these
Computer Security PPSC 2025

Correct Answer: A

Q957.Which App is mostly used for Money Transfer in Punjab:

Easy
A Easy Paisa
B Raast
C Jazzcash
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q958.What is the use of e-pay app?

Easy
A Tax Payment
B utility bills payment
C both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q959.Purpose of Dastak App:

Easy
A to provide Govt services at Door step
B to support poor
C to save children
D to provide food service to locals
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q960.E- construction app is used for:

Easy
A Building permit
B Serving people
C Guiding
D Shortening Work
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A