Showing 961–980 of 4795

Q961.Which App is used book railway ticket:

Easy
A Pakistan railway
B Pakistan Transportation
C Pakistan Move
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q962.Which app is used for application for domicile?

Easy
A E khidmat App
B Punjab Endov. App
C both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q963.Who was founder of first mechanical computer?

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turing
C Michal Faraday
D None of these
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: A

Q964.The spacing at the start of a paragraph is called?

Easy
A Indentation
B Spacing
C Margin
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q965.Ctrl+5 shortcut key used for line spacing?

Easy
A 1
B 1.5
C 5
D 15
MS Word Shortcut Keys PPSC 2025

Correct Answer: B

Q966.Space between binding side and Paragraph?

Easy
A Gutter Margin
B Parenthesis
C Margin Only
D Any of the above
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q967.In a 5-class, rows and columns are equal. If rows are K, what will be the value of columns?

Easy
A K
B 2K
C 1.5K
D 3K
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q968.What is the source of Computer data?

Easy
A Primary
B Secondary
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q969.in Microsoft Office the options 'portrait" and 'landscape' comes under ?

Easy
A page layout
B page orientation
C page design
D insert
Computer Networks PPSC 2025

Correct Answer: B

Q970.If you want to calculate maximum value in Excel sheet which command you select?

Easy
A Min
B Max
C Large
D Any of the above
MS Excel PPSC 2025

Correct Answer: B

Q971.Physical parts of computer is called?

Easy
A Hardware
B Software
C Both
D
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q972.File extension of MS Word is ?

Easy
A .docs
B .docx
C .doc
D .docoment
MS Word PPSC 2025

Correct Answer: B

Q973.Flat panels are usually used in

Easy
A Personal computer
B Super computer
C Main frame computer
D Laptops
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

Flat-panel displays are thin, lightweight, and consume less power, making them especially suitable for laptops and other portable devices.

Q974.Cary T90 is an example of

Easy
A Hybrid computer
B IBM
C Super computer
D Personal computer
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

The Cray T90 is a high-performance supercomputer developed by Cray Research, designed for complex scientific and engineering calculations.

Q975.Which one is application software?

Easy
A Linux
B Windows
C MS-Excel
D DOS
MS Excel PPSC 2022

Correct Answer: C

MS Excel is application software because it helps users create, calculate, analyze, and present spreadsheet data.

Q976.Which of the following is not a type of bus in the computer?

Easy
A Control bus
B Power bus
C Data bus
D All of the above
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Power bus is not a type of bus in the computer.

Q977.In the topology computer is directly linked to a centre computer?

Easy
A Node
B Bus
C Star
D Ring
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Star is the correct factual response to “In the topology computer is directly linked to a centre computer”.

Q978.Which of the following is the second largest measurement of RAM?

Easy
A Gigabyte
B Byte
C Megabyte
D Terabyte
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Gigabyte is the second largest measurement of RAM.

Q979.Programs stored in ROM are called?

Easy
A Firmware
B Fireware
C Farmware
D Formware
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Programs stored in ROM are called Firmware.

Q980.Cache memory acts between?

Easy
A RAM and ROM
B CPU and Hard disk
C CPU and RAM
D All of these
Computer Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

Cache memory acts between CPU and RAM.