Showing 81–100 of 4795

Q81.Which of the following are the main components of a CPU (Central Processing Unit)?

Easy
A Hard Drive and RAM
B Control Unit and Memory
C ALU and Monitor
D Control Unit and Arithmetic Logic Unit (ALU)
Computer Basics PPSC 2025

Correct Answer: D

Q82.Which technology is used in touch screen to allow multiple simultaneous touches?

Easy
A Resist
B Capacitive
C Optical
D None of these
Computer Basics PPSC 2026

Correct Answer: B

Q83.Bit can be transferred in computer from one part to another part and this transfer and transfer speed is measured by?

Easy
A Clock
B Cache
C PSU
D URL
Computer Basics PPSC 2026

Correct Answer: A

Q84.Which of the following is website surfing?

Easy
A Browser
B Hyperlink
C Document
D None of these
Internet & Web PPSC 2026

Correct Answer: A

Q85.In Ms Word color of hyperlink is?

Easy
A Black
B Red
C Blue
D Green
MS Word PPSC 2026

Correct Answer: C

Q86.XML in computer stands for:

Hard
A Extensible Markup Language
B Extra Markup Language
C Extra Material Language
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q87.Language used in AI is called?

Hard
A Python
B Machine
C Assembly
D None of the above
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: B

Q88.Which generation of computer uses Microprocessor?

Hard
A 1st
B 2nd
C 3rd
D 4th
Computer Basics PPSC 2026

Correct Answer: D

Q89.Shortcut key to insert Date in Excel?

Hard
A Ctrl + ;
B Ctrl + :
C Ctrl + _
D None of these
MS Excel Shortcut Keys PPSC 2026

Correct Answer: A

Q90.Old name of Ms Word is?

Hard
A Multi tool Word
B Mix tool Word
C Multi tool access
D None of these
MS Word PPSC 2026

Correct Answer: A

Q91.Who is the Founder of Facebook?

Hard
A Mark Alexander
B Mark Zuckerberg
C Alexander Millay
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2026

Correct Answer: B

Q92.Which type of Artificial Intelligence designed to create new content by learning pattern from massive existing database?

Hard
A Creative AI
B Building AI
C Generative AI
D None of the above
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: C

Q93.Programming language of artificial intelligence is?

Hard
A Python
B Lisp
C Assembly
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: B

Q94.E-Mail was invented by?

Hard
A Tomlinson
B William John
C Mark Edrisson
D None of these
Internet Services & Communication PPSC 2026

Correct Answer: A

Q95.The 3D printer uses which type of technique?

Hard
A Additive Manufacturing
B Communicative Manufacturing
C Attractive Manufacturing
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q96.AI used in Robotics to perform real time work is called?

Hard
A Embedded AI
B Restrictive AI
C Conditional AI
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q97.What is the function of a patch in software?

Hard
A Security and Fix Bugs
B Store Bugs
C Installation
D None of these
Computer Security PPSC 2026

Correct Answer: A

Q98.What does a Compiler do?

Hard
A Convert Code
B Register Code
C Process Code
D None of these
Computer Terminology PPSC 2026

Correct Answer: A

Q99.The Software heavily embedded into hardware?

Hard
A Firmware
B Software
C Hardware
D None of these
Computer Basics PPSC 2026

Correct Answer: A

Q100.Email was sent in the year?

Hard
A 1970
B 1971
C 1972
D 1973
Internet Services & Communication PPSC 2026

Correct Answer: B